Dit artikel is deel 3 van 6 in de serie Preview Koi

 

Langzaam maar zeker kruipen we richting de23e Holland Koi Show (HKS). De verschillende commissies draaien al vanaf de jaarwisseling op volle toeren.In deze uitgave van KOI magazine besteden we  al de nodige aandacht aan de komende editie. Theo van Bladel praat u daarover bij in het “HKS journaal”. Wanneer u wilt deelnemen aan de wedstrijd of het jaarlijkse seminar, dan bent u na het lezen van dit magazine volledig op de hoogte van de te nemen stappen.Om u lekker te maken doen Bernie Woollands en Christine Woolger verslag van het seminar van vorig jaar. Tevens vindt u informatie over het deelnemen van ”binnen uit”, door u de mogelijkheden te schetsen om u op te geven als vrijwilliger.

Natuurlijk roepen wij u ook op om massaal de bijgeleverde poster op een centrale plaats op te hangen. Hiermee helpt u om onze club in het algemeen en de HKS in het bijzonder te promoten. Wanneer u een foto instuurt van uw opgehangen poster, maakt u bovendien kans op fantastische prijzen. Ook hierover leest u meer in deze uitgave.

SoCal Southern
Inmiddels zitten we midden in het seizoen. Wanneer u dit blad in handen krijgt zijn net de mooiste Tosai binnen bij uw dealers. Het loont de moeite om eens in die bakken te gaan rondneuzen, want er zwemmen gegarandeerd mooie exemplaren tussen. Op de cover ziet u Chogoro San, ook wel de Platinum Chogoro genoemd, die net aan zijn ultieme selectie van Purachina is begonnen. Zelfs bij éénkleurige (metallic) vissen moet stevig geselecteerd worden om de allerbeste exemplaren eruit te vissen die mogen doorgroeien in Japan.
Junior Junior Interkoi Shinkokai
Dit seizoen hebben  we al de nodige wedstrijden achter de rug. Johan Leurs doet verslag van deJunior Koi Show in Japan en zelf mocht ik jureren op de 41e SoCal in South California. Daarnaast foto-impressies van de Interkoi van de KLAN en de Shinkokai van KOI2000.
Op bezoek bij Hoe vijvert de K.V.A.
We kregen als redactie de afgelopen maanden meermalen het verzoek om wat meer aandacht te besteden aan vijveraars in Nederland en ziektes die ons en onze koi het leven zuur kunnen maken. Om aan die behoefte te voldoen start Theo met een reeks “Op bezoek bij”, waarin hobbyisten in Nederland worden bezocht. In het eerste deel gaat bij op bezoek bij Dirk Zwagemakers. René Grootscholten interviewt in zijn serie “Hoe vijvert de KVA” de leden van de Koi Vijver Adviesdienst. Enerzijds om eens te zien hoe een doorgewinterde hobbyist de hobby bedrijft en anderzijds om wat nuttige tips op te halen bij deze mensen. In deze aflevering komt Ruud Besems aan bod. Richard Zewald, die jaarlijks verreweg het grootste aantal KVA-bezoeken aflegt, deelt in zijn serie “In de voetsporen van de KVA” ervaringen die hij tijdens zijn bezoeken heeft opgedaan en waarmee u mogelijk uw voordeel kunt doen.
Visflits Voetsporen
Orlando, deelnemer aan de Koi University 2015, schrijft in dit kader over de bouw van zijn vijver. Verder  in dit blad een stuk over waterverzorging van Martin Kammerer, een artikel over korrelgrootte van voer van Jos Aben, zomertips van Anita Derks, de avonturen van Shikibu vanHugo Smal en een op Verkenning bij Vivani door Ad Jacobs.
Orlando Shikibu Vivani
Natuurlijk ontbreken “Move your Ass, de Visflits en een Koilumn niet aan dit nummer.Veel leesplezier,
Series Navigatie<< Preview Koi 119Preview Koi 121 >>

Comments are closed.