Dit artikel is deel 5 van 12 in de serie Euregio Koi Show 2015

Dat de Euregio Koi Show zo nat werd vandaag dat had niemand durven dromen, zelfs in zijn donkerste nachtmerrie niet! Het regende op een gegeven moment zo erg dat er klachten uit de bowls kwamen van de daar aanwezige Koi. Ja echt, zij vonden het veel te nat in hun blauwe vijvertje worden.

Maar zoals altijd komt na de regen zonneschijn en na 13:00 uur deed de zon berouwvol zijn werk zoals dat op een Koi show welke buiten gegeven wordt hoort!

En toch was het gezellig, zeer gezellig zelfs, hetgeen mij elke keer weer opvalt aan deze show is de hoge kwaliteit van inzendingen en de gemoedelijkheid van de Twentenaren, een gemoedelijkheid die zijn weerga niet kent. ook hadden wij wel prettige buren namelijk de NVN.

IMG_0060

Ook altijd gezellig team NVN

Ik had mij nu eens voorgenomen om een passant en een deelnemer aan de show te interviewen, waarom? Gewoon omdat mij dat leuk leek.

IMG_0059

Het eerste “slachtoffer” was Sergio Verheij, een bekende uit de Koiwereld die er een hobby van maakt om Koi aan te kopen die niet ouder zijn dan Nisai. Deze laat hij dan onverwarmd doorgroeien naar de door iedereen zo gewaardeerde Jumbo Koi.

Man, man wat was ik zenuwachtig

Hij vertelde mij dat hij nadat de Koi gebenchd had dat het sumi bij zijn showa bijna helemaal verdwenen was. Man, man wat was ik zenuwachtig toen ik vanmorgen hier weer naar toe liep, Zo zei Sergio. En wat denk je? Al het zwart was weer terug op zijn plekje, pffffff wat was ik blij zeg, echt er viel een blok van mijn been. Sergio werd steeds enthousiaster toen wij naast zijn vat stonden te praten over zijn werkelijk mooie Koi.

IMG_0061

Een purist onder de hobyisten, Sergio Verheij

En gelukkig, enkele uren later vertelde hij dat zijn showa welke al het zwart de vorige avond nog kwijt was, Kampioen size 6 geworden was, een uurtje later was ook de tweede ingebrachte showa size 5 ook kampioen geworden, een gelukkiger man liep er niet op dat moment op het showterrein.

IMG_0055

Tja is moeilijk lijkt jurylid Ad te denken

Even later tijdens een klein buitje regen en hagel kwamen de dames Imke en Wilma Faber bij ons in de stand, ik raakte met ze aan de praat.
IMG_0072

En het bleek dat Imke al diverse cursussen achter de rug had bij de NVN van Koiziekten tot Koifotografie, het bleek dus dat zij bovenmatig geïnteresseerd was in Koi. Persoonlijk vind ik nog steeds dat er te weinig vrouwen te weinig iets met Koi hebben.

Imke niet, Imke heeft een vijver van 12 m³

Imke niet, Imke heeft een vijver van 12 m³ met in het achterhoofd toch wel uitbreidingsplannen. Zij filtert haar vijver via een meerkamerfilter Ook wil zij de Koi University gaan doen van de NVN, iets wat ik toejuich want zo kun je op een kwalitatieve manier jouw kennis tot een hoger niveau brengen. Het was een interessant gesprek met een vrouwelijke koikichi. Die zoals zij zelf zei nog veel moet leren maar met haar reeds getoonde inzet komt het wel goed.

Ook was er nog een uitrustende “Waterman” van de Euregio Koi Show, en daar ga ik zo maar van uit, dat dit wel verdiend was, want mensen wat werken de vrijwilligers hard van Koi Club.

IMG_0071

IMG_0065

IMG_0064

ook deze dame wilde wel even poseren…

IMG_0063

En zo kwam er een einde aan een regenachtige dag in het prachtige park Hulsbeek.

 

Series Navigatie<< Floor Flikt ’t m wéér!

Comments are closed.