Het was nog een spannende strijd tussen de grote winnaar en de runner up. De Kohaku van Floors Koi Shop ging er uiteindelijk vandoor met de hoofdprijs en de prachtige Sanke van Jeroen van Keulen won de Supreme Champion.

De Sanke is van de kweker Yagenji en meet 82 centimeter. Jeroen kocht haar toen ze nisai was, met een lengte van 52 centimeter. Toen ze als gosai naar Nederland kwam in 2013 was ze inmiddels uitgegroeid tot 76 centimeter. In de afgelopen anderhalf jaar is ze dus nog mooi doorgegroeid en waarschijnlijk zal ze nog wel een stukje langer worden.

2015-05_Euregio_SC

Over Janine Doorduin

Dr. Janine Doorduin heeft zich als (neuro)bioloog in het dagelijks leven, toegelegd op het Koi Herpes Virus, maar haar interessegebied bestrijkt het hele spectrum aan pathogenen. Ook is ze Koi fotograaf, auteur, mooi, hobbyist en interviewer. Het meest bijzondere aan Koi vind ze de persoonlijke band die je ermee opbouwt.

Comments are closed.