De kop is er af op “het Hulsbeek”: zojuist trad de jury met het eindoordeel over de Grand Champion van de Euregio Koishow naar buiten. Voor de tweede maal op rij is de Sakai Fish Farm Kohaku van Floor van Dommelen (Floor’s Koishop) gekroond tot de beste Koi van de Show.

De Kohaku, welke Floor in 2006 als Yonsai kocht bij SFF, is afkomstig uit de Beauty Rose bloedlijn en meet momenteel 79cm en zit daarmee perfect in de size (7). Wederom laat de Kohaku de stabiele indruk achter die we van deze vis gewend zijn. Wij denken dat met name de glans op de vis en de huidconditie de doorslag hebben gegeven voor de jury. Uiteraard komen wij op een later ogenblik nog uitgebreid terug op deze speciale Koi, maar voor dit moment alvast een impressie van de vis.

2015-05_Euregio_GC

IMG_8094
detail van de flank waarop de sublieme huid goed te zien is.

2015-05_Euregio_Sfeerfoto_01
de trotse eigenaar kijkt tevreden toe…

Series Navigatie<< Vooruitblik op de gezelligste Koi show van NederlandNa regen komt Euregio Koi Show >>

Comments are closed.