Morgen openen de deuren van de 2e German Young Koi Show in Berlijn. Zometeen stap ik samen met Remy in de auto onderweg naar deze show, zodat je ook van deze show niets hoeft te missen op KoiQuestion. Buiten de hobbyisten en vakhandel verwachten we daar ook in ieder geval drie Japanse kwekers te treffen; te weten Takamitsu Sekiguchi, Watanabe-san en Ogata-san. 

wanneer je plots schouder aan schouder staat met een van deze iconen

Een mooie vertegenwoordiging dus voor het beoordelen van de ingezette Koi. Van Ogata weet ik niet of hij wel eerder op onze bodem heeft gestaan. Sekiguchi ontmoette ik reeds meermaals en we hebben regelmatig contact. Vanwege zijn goede Engels is hij een goede tolk en vertegenwoordiger in de delegatie. Waar je het doorgaans gewend bent om juryleden met een blauwe barrière te zien jureren aan de andere zijde van de vaten; moet je in Berlijn niet schrikken wanneer je plots schouder aan schouder staat met een van deze iconen. De Koi Show in Berlijn houdt er namelijk een unieke opstelling van de showvaten op na waarbij er geen grote kring, maar een lange rij wordt gerealiseerd en de kwekers dus gewoon tussen de hobbyisten lopen. 

Het geheel wordt gefilterd door uitsluitend op airlift filters met zeoliet en actieve kool; ook best uniek te noemen. Geen constante waterverversing, geen ingedraaid filter met bacteriën. Ook hier hopen we wat meer info over te kunnen verschaffen, maar we zijn n natuurlijk vooral benieuwd naar de show , de vissen en de stands. Het is voor het eerst in zes jaar dat ik een nieuwe Koi Show bezoek en dat is ook best leuk. De German Young Koi Show onderscheid zich zoals de naam al enigszins impliceert, doordat er alleen vissen mogen worden ingezet tot 65 centimeter.

Vorig jaar werd de Koi Show gewonnen door een prachtige Kohaku van Frank’s Koi die dit jaar in ieder geval concurrentie krijgt van Elna Koi. Ook de Yoshiki Koi farm onder hoede van kweker Jos Aben wist vorig jaar vele prijzen met zeer hoge kwaliteit vissen in diverse variëteiten bijeen te sprokkelen en ik geloof en hoop dat we nog verrast mag worden. De hal is in ieder geval volledig uitverkocht. Wat een show geweld dit weekend zeg. Volg ons op Facebook als je dat niet al deed en mis er niets van.

Hieronder een sfeerimpressie van vorig jaar…

Series Navigatie<< Dirk Snauwaert pakt dubbelslag op German Young Koi ShowMexican standoff tussen Ogata en Hoshikin in Berlijn?! >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App