Dit artikel is deel 2 van 6 in de serie German Young Koi Show (Koi Expo) 2015

2e Editie Koi Expo Germany 2015 in aantocht

Het komend weekend is Europa het speelveld van twee internationale Koi Shows; de Euregio Koi Show in Oldenzaal en iets verder weg; de Koi Expo 2015 te Berlijn. Die laatste is de eerste zogenaamde Young Koi Show die wij kennen op het Europese vast land waar Koi kunnen worden ingezet tot een lengte van 65 centimeter.

Grand Champion van de All Japan Young Koi Show

Vorig jaar was de eerste editie van deze show in de hoofdstad van Duitsland; hetgeen een daverend succes werd. De kwaliteit van de ingezette Koi is hoog en de jury bestaat uit uitsluitend Japanse kwekers. Vorig jaar was het een Kohaku gekweekt door Ogata en in eigendom van Frank en Marliese Haas van Frank’s Koi uit Stadtallendorf;

Kohaku Grand Champion 65 cm Ogata

Naar verluid zal deze Kohaku ook het komend weekeinde haar opwachting maken teneinde de titel trachten te prolongeren op de Koi Expo 2015. Waar zij vorig jaar met verve de titel greep; lijkt er dit jaar in ieder geval een tegenstander van formaat aan te treden. Dirk van Elna Koi betreed namelijk ook de ring met in zijn vat de Grand Champion van de 30e editie van de All Japan Young Koi Show. Deze Hoshikin Kohaku won overigens ook Adult Champion op de All Japan Combined Nishikigoi Show van 2012!

Grand Champion All Japan Young Koi Show 2013

Welke andere vissen er ook nog langs zouden mogen komen; deze twee zijn al de moeite waard om een bezoek te brengen aan de 2e editie van deze Koi Expo. Wordt het een Mexican standoff in Duitsland tussen de Japanse Hoshikin en Ogata Kohaku of is er een derde die er met het bot vandoor zal gaan? KoiQuestion is dit weekend vertegenwoordigd op beide shows om jullie van het nieuws te voorzien.

De German Young koi Show wordt gehouden op het adres: Gartenstraße 1-3, 14621 Schönwalde-Glien

De German Young koi Show wordt gehouden op het adres: Gartenstraße 1-3, 14621 Schönwalde-Glien

Het is wellicht een eindje rijden, maar Koi kilometers tellen niet. We zien er erg naar uit om de Koi Expo 2015 van dichtbij mee te maken.

Series Navigatie<< Unieke Judge methode op German Young Koi ShowOnbetwiste Grand Champion in Berlijn op naam Elna Koi >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.