Dit artikel is deel 6 van 6 in de serie Koi University 2015

Afname examen Koi University 2015 in volle gang

Hoe herken je een held? Wat is een heldendaad? Op welke momenten onderscheid een held zich en toont diens ware aard? Heldendom is een fenomeen dat voor de meesten van ons niet verder gaat dan Marvel, doch dat voor anderen zich verder uitstrekt tot de brandweerman, de militair en andere beroepsgroepen die zich dienstbaar stellen ten behoeve van de samenleving; ook waar dit mogelijkerwijs ten koste gaat van henzelf en die brugklasser die een jonkvrouw in nood redt van een verdrinkingsdood.

Koi University

Hoe je het ook wendt of keert, helden hebben als gemeenschappelijke deler dat zij alleen voorbereid zijn. Of het een brandend vuur is op de vijfde verdieping, een gewonde broeder achter vijandige linies of een spartelend vrouwmens in het water; hun redders zijn allen getraind en voorbereid dit soort situaties onder de ogen te zien en hebben de moed daarmee te dealen. Een heldendaad is het opofferen van zeker acht vrije zaterdagen ten behoeve van een studie, de meest vooraanstaande die je kunt volgen op het gebied van Koi en gezondheid; de Koi University. Niet wetende of je het wel zult halen, maar vastbesloten te leren, te weten en te kennen de gevaren die we als eigenaar en verzorger van het levende juweel riskeren.

Vanuit dit dieper begrip kan worden gehandeld, gediagnosticeerd en behandeld

Het gaat vooral om een dieper begrip. Om te weten wat er echt gebeurd met het water en de fysiologie van je vis als er iets niet zo gaat zoals zou moeten en wanneer dit schadelijk is voor het organisme dat Nishikigoi heet. Vanuit dit dieper begrip kan worden gehandeld, gediagnosticeerd en behandeld. Vandaag is het judgement day; de dag dat de deelnemers van de Koi University hun beproeving doorstaan; de bezegeling van toekomstige heldendaden.

Voorstelronde

We wensen ook alle deelnemers, waarvan je er reeds velen voorbij zag komen in een interview, veel succes! Met jullie en dankzij de mentoren van de NVN, maken we de hobby in Nederland significant beter en bewuster; daarin zijn jullie nu al geslaagd. Helden!

Series Navigatie<< Ad Jacobs, Mister Koi University

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.