Keeping the faith

Als Koi hobbyist heb je vaak maar een droom. Oké misschien wel meerdere maar toch in ieder geval deze; naar Japan; naar de geboortegrond van onze hobby om de kwekers te bezoeken en Koi te aanschouwen waarvan je nog dagen ligt na te stuiteren.

Een Japanreis is kostbaar in termen van zowel geld als tijd. Voor een weekendje op en neer is het onmogelijk daar je bijna een volle dag nodig hebt om op plaats van bestemming te geraken. Daar moet je dus minstens een week voor uittrekken. Koi-idol, een online Koi Show waar iedere hobbyist aan mee kan doen verloot dankzij hun sponsor Shinjoi Koi Products een Japanreis aan de winnaar van deze wedstrijd.

Brutus greep net naast de prijzen, of toch niet?

Brutus greep bij Koi-Idol net naast de prijzen, of toch niet?

Dat overkwam Martin. Dolgelukkig met zijn prijs begaf hij zich op de Koi-idol dag en sprak aldaar met Sergio Verheij een mede-hobbyist die net naast de prijzen greep met zijn Brutus, een Showa van weleer. Sergio moet het na een zwaar ongeluk stellen met een WAO-uitkering en die laat maar weinig ruimte voor een Japanreis. Toen Martin dit terloops opving is dit bij hem gaan werken. Zelf was hij reeds meermaals in Japan en het heeft hem doen besluiten zijn prijs over te dragen aan zijn voormalig tegenstander; het meest sportieve gebaar die je maar kunt bedenken en wat het doet met Sergio? Dat vroegen we aan hem…

Tiebo: Had je dit durven dromen en besef je eigenlijk al wel dat je naar Japan gaat?
Sergio: Ik had dit scenario idd niet durven dromen en het heeft eigenlijk tot dat het gisteren bekent is gemaakt geduurd totdat ik het echt besefte. Ik had al wel de hoofdrol spelers bedankt en zo een bevestiging gekregen maar het leek allemaal wel onwerkelijk.

met een huidkwaliteit waarvan de lak onverwoestbaar lijkt

Tiebo: Welke kweker wil je beslist graag bezoeken en waarom?
Sergio: Er zijn meerdere kwekers die ik graag zou willen bezoeken maar er is er 1 waar ik gelijk fan van ben geworden toen ik voor het eerst een youtube film van zijn koi huis zag. Dat is de gosanke kweker Ikarashi Kazuto. Ik zag zijn Kohaku, Sanke en Showa zo elegant zwemmen met een huidkwaliteit waarvan de lak onverwoestbaar lijkt en dat wilde ik vanaf dat moment graag life zien.

waar de gulle gever en ik samen een biertje gaan drinken

Tiebo: Klopt het dat je ook aan de euregio koi show mee zult doen en kunnen wij Brutus daar ook ontmoeten?
Sergio: Eind van de maand Mei neem ik inderdaad deel aan de Euregio koi show in Oldenzaal waar Martin de gulle gever en ik samen een biertje gaan drinken op de feestavond. Mijn Brutus en 4 andere gosanke neem ik mee om voor een prijs te strijden met de andere mooie koi die daar op de show zwemmen, het zal niet meevallen voor Brutus maar hij heeft al veel gewonnen en heb vertrouwen in hem.

Sergio vind zijn kracht in zijn familie en zijn kleinzoon is zijn alles

Tiebo: Jouw droom komt nu uit, wat zou je anderen op het hart willen drukken die ook durven dromen?
Sergio: KEEP THE FAITH

Sergio was vorig jaar succesvol op de mini-HKS waar hij de publieksprijs en Supreme Champion in ontvangst mocht nemen. Laatstgenoemde won hij met dezelfde Showa, zijn Brutus, die hiermee een steeds meer symbolische rol in zijn bestaan als hobbyist inneemt. Voor KoiQuestion schreef hij al eens een artikel over zijn lot en bestaan van karpervisser tot koi hobbyist waarvan binnenkort een vervolg zal verschijnen op KoiQuestion.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.