Dit artikel is deel 1 van 11 in de serie Holland Koi Show 2015

Een bericht over de Holland Koi Show? Maar die is toch nog mijlenver weg? Jazeker, het duurt nog een geruime drie maanden voordat in Arcen de poorten van de Kasteeltuinen geopend worden voor de grootste Koishow ter wereld.
De voorbereidingen voor deze show zijn echter al in volle gang. Dit is natuurlijk niet zo raar, gezien het organiseren van een Koishow een intensief voortraject kent waar de bezoekers doorgaans maar weinig van mee krijgen.

IMG_4881

Het bijzondere aan de HKS is echter, dat KoiQuestion in samenwerking met de Nishikigoi Vereniging Nederland een geheel plein voor haar rekening neemt. Dit mooie initiatief draagt de naam “Doeplein” en wordt dit jaar voor de tweede keer door deze samenwerkende partijen georganiseerd.

De naam van het plein is gelukkig niet het enige wat wij naar Oosterse sferen zullen gaan brengen!

Waar het vorig jaar een pilot betrof om “iets nieuws” aan het concept Koishow toe te voegen, zijn wij dit jaar van plan om het Doeplein verder uit te werken tot wat wij voor ogen hebben; Doeplein 2.0 dus eigenlijk! Of eigenlijk “Ibento Kaijo”, de Japanse vertaling van Doeplein en tevens de nieuwe benaming hiervan.

De naam van het plein is gelukkig niet het enige wat wij naar meer Oosterse sferen zullen gaan brengen! Zo hebben wij bijvoorbeeld hulp ingeroepen van Robert en Doré Bouwhuis, twee zeer enthousiaste tuinarchitecten met als specialiteit de Oosterse tuin (Bezoek de website eens voor een impressie: Bouwhuis & Tuin). Zij zijn momenteel bezig met het ontwerpen van schitterende Japanse tuinen in Tsukubai-stijl, welke tijdens de show op 14,15 en 16 augustus aanstaande op het Doeplein-Ibento Kaijo bewonderd kunnen worden.

IMG_5410
Het Doeplein 2.0 zal dit jaar in Oosterse sferen gehuld zijn!

Temidden van deze Oosterse sferen zullen de activiteiten plaatsvinden waarvoor jullie uiteindelijk naar het plein gekomen zijn: presentaties met zeer uiteenlopende onderwerpen, workshops met betrekking tot Koi en bonsai. Ook zal de techniek, cultuur, kunst, enzovoorts, enzovoorts ruimschoots vertegenwoordigd worden. Het Ibento Kaijo belooft hierdoor een interessant en interactief onderdeel in Oosterse sferen te worden tijdens de Holland Koi Show!

IMG_6267
leer tijdens de workshops kwaliteitsherkenning voortaan de Kashira uit de bak te vissen!

De komende maanden zullen wij hier op jouw vertrouwde Koiquestion.com en op www.hollandkoishow.nl de sympathisanten van het plein aan je voorstellen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en wat je zeker niet moet missen! Stay tuned…

Series NavigatieKennisdeling spektakel tijdens Koi Show in Arcen >>

Comments are closed.