Grow Challenge Koicentrum Noord-Nederland van start

Koicentrum Noord in Groningen heeft onlangs een groeifaciliteit aangelegd die centraal zal staan bij een grow challenge. Tijdens de opening mochten wij te gast zijn en een lezing verzorgen voor de reeds aangemelde deelnemers. De opzet is simpel; je koopt een hoge kwaliteitskoi naar eigen keus die aangekocht werd bij Momotaro. Deze kun je laten opgroeien bij Luc en Wiejanne Alkema, zoals de eigenaren heten. Van deze dag maakten wij een video-verslag. Koi kiekn op zundag, zoals gekscherend gesteld in het plaatselijk dialect. Meedoen kan overigens nog steeds.

Veel hobbyisten dromen ervan hoe het zal zijn wanneer zij een Grand Champion in de vijver zouden hebben zwemmen. Wat er voor nodig is om die volgende stap te zetten naar een hogere kwaliteit; naar hoe hun Koi eruit zullen zien wanneer zij van klein naar groots groeien. Voor sommigen is dit meer voor de hand liggend dan voor anderen. Het is beslist geen kwestie van kopen, maar ook van kennis, zorg en het faciliteren van de juiste omstandigheden.

filterdraait

Grow Challenge Koicentrum Noord-Nederland

Grow Challenge Koicentrum Noord-Nederland

Grow Challenge Koicentrum Noord-Nederland

Comments are closed.