Er gaan weer veel vijvers gebouwd worden dit jaar, zo hoor ik onderweg. Tegenwoordig doen de meesten het niet meer ouderwets met het handje en een schep.

graven

Nee men huurt een graafmachientje in.

Hoekuntuhelpen2

Op zich niet zo gek, alleen het kan nog wel eens gebeuren dat er een kabel of gas-waterbuis in de grond licht precies op die plek waar de vijver moet komen. En als je dan met een machine (die je zelf bestuurd) een van deze verborgen materialen kapot trekt/stoot dan zijn de rapen gaar.

Kabelflex_sleuf_big

En geloof mij het excuus “ja maar dat kon ik ook niet weten” dat geldt echt niet. Waarom? Omdat het een wettelijke verplichting is. En zoals iedere burger dienen wij de wet te kennen…..

221

“een KLIC-melding betekent: Kabels en Leidingen Informatie Centrum”

Ja maar wat moest ik dan doen? Simpel en eenvoudig een KLIC-melding doen bij het Kadaster, “een KLIC-melding betekent: Kabels en Leidingen Informatie Centrum”. Hier worden alle buizen kabels in heel Nederland geregistreerd zodat het kapot trekken tot een uiterst minimum beperkt wordt. Deze kabel en buizenleggers zijn ook weer wettelijk verplicht te melden waar precies het door hun aangelegde materiaal ligt! Klik hier voor meer info.

Knipsel

Ik kom aan deze wetenschap doordat ik op mijn werk eens per maand een info-mail van Het Kadaster krijg, hierin wordt een ieder die dit mailtje krijgt geïnformeerd over alles wat Het Kadaster doet en bedenkt om info gemakkelijk tot belanghebbenden te laten komen.

23-10-2005__van_Tunen_Frank_2

Je zult kunnen denken; ja maar het is toch mijn eigen tuin, inderdaad het is jouw eigen tuin met een gasbuis voor de hele wijk.

op het moment dat jij daar een gat in maakt met jouw pittige graafmachine

En geloof mij op het moment dat jij daar een gat in maakt met jouw pittige graafmachine, dan wordt niet alleen jij maar ook het gasbedrijf niet vrolijk. Sterker wanneer je geen “KLIC melding” gedaan hebt, draai je gewoon voor alle kosten op. Ik verzeker je, dat je de eerst komende decennia geen Koi meer kunt houden, zelfs geen goudvis!

pa180327_1

Dus KLIC je een weg naar een veilige vijverbouw, overigens het bouwen van een vijver is formeel vergunning plichtig, echter dit is een heel andere discussie!

 

 

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App