Dit artikel is deel 7 van 11 in de serie InterKoi 2015

Elna Koi wint Most Unique op de Interkoi Koi Show 2015 te Kalkar

Je hebt Most Uniques en je hebt most uniques… Natuurlijk is het een hele eer om een Major Award te winnen. De meest unieke Koi op een show hoort daar ook bij. Dat wil echter niet zeggen dat de meest unieke Koi ook altijd een kwalitatief erg goede Koi is of van een danig formaat. Ik heb, met alle respect uiteraard, ook Most Unique Koi gezien die geheel zwart waren, maar dan wel schubloos. Zeldzaam misschien, maar weinig tot de verbeelding sprekend naar mijn persoonlijke mening.

Zou dit niet iets gaafs zijn om te laten zien

Dit weekend in Kalkar is dat wel anders. Dirk Snauwaert, eigenaar van Elna Koi, zag de Koi in japan zwemmen en dacht daarbij meteen aan deze prijs, “Zou dit niet iets gaafs zijn om te laten zien en daarmee de Most Unique te winnen?”, aldus de dealer uit het Belgische Zwevezele. Laat deze gedachte nu precies de reden zijn dat deze award bestaat. Opdat mensen geprikkeld worden om nieuwe vissen te tonen; iets dat apart is en minder voorkomend.

2015-04_Interkoi_MU

Aanschouw de schoonheid van deze Koi die niet alleen erg uniek, maar kwalitatief ook bijzonder mooi is. Je kunt er Goshiki in zien, Kujaka, Asagi; hoe deze precies mag heten behoeft voor mij niet uitgemeten te worden. Van deze vis en van de bijzonder goede foto die Janine ervan maakte, moet je gewoon genieten.

Series Navigatie<< Gorbatsjov herkozen met 113 stemmenZo maakt een Grand Champion haar slagen >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App