Floors Koi Shop wint Adult Champion Interkoi Koi Show 2015

Heerlijk! Wat is het ongelofelijk fijn om op deze Koi Show te zijn. Ik ben het gewend dat er op de Interkoi show wel een aantal mooie grote vissen worden ingezet, maar zoals hier heb ik het zelden meegemaakt. De sizes 5,6,7 en 8 zijn dusdanig bezet dat er om elke prijs wel iets te doen valt. In totaal werden er 649 vissen ingezet en die moeten ook allemaal gejureerd worden.  Een hele uitdaging voor de jury ook, maar die genieten er alleen maar van en de sfeer was ook daar erg goed vernamen wij van enkelen.

of omdat ik er niet was weg te slaan

Twee van die 649 zijn Taisho Sanke die niet ver van elkaar zwemmen. Met een vat er tussen ging het tussen een 75 centimeter grote Sanke van Filip Poppe en een exemplaar van 68  in het bezit van Floors Koi Shop met als inzet de Adult Champion. Toevallig (of omdat ik er niet was weg te slaan) was ik in de buurt toen de juryleden heen en weer schuifelden, zich niet bewust van de rest van de wereld. Geheel verzeild in het sumi, hi en shiroji van de gevinde oogappels in deze categorie. Mooi om deze passie te zien bij de jury die hun taak zeer serieus neemt; acting like real adults.

2015-04_Interkoi_Sfeer_21

De bouw, huidkwaliteit, patroon en alles in overweging genomen leidde tot een conclusie in het voordeel van Floor van Dommelen die hier beslist mee in zijn nopjes was. Voor Filip is dit natuurlijk een teleurstelling, maar dat is de sport die er achter zit; als je verliest dan baal je en zonder cynisme kan ik zeggen dat ik hier ook van smul als neutrale toeschouwer. Nog veel meer omdat je dan vervolgens de twee samen heen en weer ziet lopen om de Koi te vergelijken, waarop Floor toch met enig sarcasme moet concluderen: “Ik vind dat de jury het erg goed heeft gedaan”, Filip kan een grijns niet verbergen en ze slaan de armen om elkaar heen. Wat een verrukkelijke hobby…

2015-04_Interkoi_AC

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App