Dit artikel is deel 8 van 25 in de serie Op bezoek bij

Vandaag reed ik met een opkomende zon onder een landende Jumbojet door richting Oost-Souburg, op naar de Koiprijzenwinnendegrootgrutter van Zeeland, Floors Koi Shop!
Voor mij betekende het even 2 uur rijden, ik had het er graag voor over. En achteraf was ik nog enthousiaster dan ik ooit kon bevroeden!

IMG_0035

Waarom ik naar de altijd sympathieke Floor en zijn vrouw Mireille ging? Het bedrijf waar zij met zoveel passie aan werken bestaat dit jaar precies 10 jaar, een mijlpaal om even bij stil te staan. Ik wilde ik al zo’n twee jaar naar Floor toe, en nu vond ik dat ik er echt niet onder uit kon, en daar ging ik de reis aan om mij twee uur later te verwonderen aan weer een prachtige Koizaak, een Koizaak waar je gewoon één keer geweest moet zijn in je Koileven!

IMG_0005

Waarom? Eenvoudig omdat het een lust voor het oog is wat je daar te zien krijgt, werkelijk schitterende muurschilderingen welke je in oosterse sferen brengen. En dan de Koi, tja wat moet/mag ik daar nou van zeggen. Oogverblinde Jumbo’s en ook werkelijk schitterende nisai welke toch echt veel in de mars hebben.

IMG_0032 - kopie

Daarnaast een schone, opgeruimde, goed gesorteerde zaak waar je niet alleen voor Koi terecht kunt maar ook voor een aquarium. Daarnaast diverse merken voer waaronder ook zijn huismerk “Ikkai” het merk wat zeer gewaardeerd wordt door de Koiliefhebber, en belangrijker, ook de Koi eet het graag.

IMG_0014 (2)
Tevens een ruime keus aan PVC, iets wat toch zeer gewaardeerd wordt door de hobbyist, zo vertelde Floor aan mij, tijd voor het interview.

IMG_0031 - kopie

Engel: Floor, wat was jouw eerste beroep ofwel hoofdberoep voordat je Koidealer werd
Floor: Ik ben begonnen als verwarmingsmonteur dit heb ik 6 jaar gedaan. daarna 8 jaar de bouw in als timmerman. Op dit moment ben ik reeds 29 jaar werkzaam bij S.V.R.Z.  technische dienst bij een verzorgingshuis 20 uur in de week. En dat doe ik ook met veel plezier.

IMG_0028

Engel: Wij hebben samen gesproken met jouw inspirators waardoor jij de Koihobby bent begonnen, ik begreep dat jij je voor de klus bij deze aardige mensen hebt laten betalen door middel van een Koi. Klopt dit nou?
Floor: Bijna maar niet helemaal, de Koi ging van de prijs af.Deze mensen lieten een nieuwe keuken aan het huis te bouwen, en zo duur was die Koi nu ook weer niet. Dus ja zij zijn schuldig aan mijn Koihobby!

IMG_0038 - kopie

Engel: Ik heb gemerkt dat jouw charmante vrouw Mireille ook meewerkt in de Koizaak, persoonlijk juich ik dit toe want er zin veel te weinig “Koivrouwen” naar mijn mening. Was zij ook meteen betoverd door de Koi?
Floor: Nee in het begin niet echt. Maar dat is na verloop van tijd wel zo gegroeid, nu weet zij alle namen en vangt zij net zo makkelijk een Jumbo als dat zij een zak voer verkoopt.

IMG_0024

Engel: Ik heb gezien dat je al jouw vijvers apart filtert, dat is mooi en goed, en ook allemaal nog traditioneel met mattenkamers. Waarbij sommige met een trickle ondersteund worden. Niet dat ik ook maar iets tegen welke manier van filteren heb, valt het mij toch op, immers de tendens is momenteel trommelfilter, waarom wil jij liever met mattenkamers filteren.
Floor: dat is voor mij de beste manier om te filteren. niet veel techniek maar wel een degelijk filter. Zie mijn Koi!

IMG_0021

Engel: Ben jij jouw winkel eerst met aquaria gestart of was dit gelijk al een combi.
Floor: nee eerst Koi dan meer vijver speciaal zaak en nu 4 jaar aquarium er bij. Ik merk ook dat er veel Koiliefhebbers zijn die er ook een aquarium bij hebben, in de winter vult dit dan weer een gat!

IMG_0010

Engel: Jij hebt mij verteld dat jouw belangrijkste ding in de Koi eigenlijk het vijverbouwen/en onderhoud is. Velen weten dit, en nog zo velen weten dit niet. Waarom vind jij dit zo leuk
Floor: het is heel leuk om te doen je maakt iets waar de klant heel blij mee is. Je mag iets moois maken de techniek de afwerking de waardering dat doet me goed. Daarnaast zijn er elke keer weer de uitdagingen zoals; hoe diep zit het grondwater, wat zijn de wensen van de klant, zwemvijvers, natuurvorm, strakke rechthoekige, ronde vijvers noem maar op. Ik bouw ze met plezier, geen wens is mij tot op heden te ver gegaan.

IMG_0001

Engel: Je bent mede bekent vanwege de grote prijzen die je haalt met de door jou ingekochte Koi op de Koishows. Hoe kan het toch zo zijn dat jij iedere keer in de prijzen valt.
Floor: Tja, daar kan ik een heel lang verhaal van maken, en dat is toch eigenlijk niet des Zeeuws, ik zeg dus simpel; je moet met de juiste vis op de Koi shows komen 😉 .

IMG_0020

De tunnelkas waar Floor al menig Koi naar het kampioenschap heeft gebracht!

 

IMG_0017

Engel: Op welke Koishows ben je vorig jaar in de prijzen gevallen en met welke Koi en hoe hoog ben je daarmee geëindigd? Ik vraag dit omdat ikzelf een beetje de tel ben kwijt geraakt.
Floor: Tja, dat zijn er inmiddels wel pittig wat, even denken of ik ze van 2014 nog weet; dat waren in totaal 4 shows, InterKoi, Euregio Koi Show, Belgian ZNA Koishow en de Holland Koi Show, in totaal heb ik 21 keer een 1e prijs gewonnen, 8 keer een 2e prijs daarnaast nog een 16 keer in verschillende size’s en variëteiten.

IMG_0034 - kopie

Engel: Zoals gezegd jij koopt jouw Koi zelf in, ik heb vele prachtige Koi zien zwemmen, die zullen voor velen boven budget zijn. Hoewel ik zeer goed begrijp dat je nou eenmaal voor kwaliteit moet betalen. Kunnen de mensen die net starten hier ook terecht, en vanaf welk bedrag begint dit dan.
Floor: die kunnen bij ons terecht voor 15,- euro heb je al een koi!

IMG_0011

Engel: Wil je zelf nog iets kwijt.
Floor: Ik vind het fijn dat jij als afgevaardigde van KoiQuestion hier helemaal naartoe gereisd bent, want KoiQuestion is een instituut wat goed is voor de kennisdeling. Tevens ben ik dankbaar aan alle klanten die hier geweest zijn om ons te feliciteren dit heeft ons er veel goed gedaan!

IMG_0007

IMG_0009

 

 

Hierna trok ik weer huiswaarts een drukke zaak achterlatend met veel lachende en geïnteresseerde mensen in ……Koi, op naar IJmuiden en………….. de file in!!

Series Navigatie<< De koi systematiek van Mike SnadenHans Stock de meester in Baby Champion? >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App