Dit artikel is deel 15 van 17 in de serie All European Shinkokai Koishow 2015

Interview met Filip Searens

Al struinende langs alle vaten op de All European Shinkokai show 2015 waan je je door een roes van koi. Tijdens mijn ronde die ik aandeed met Bas van der Hulst, kreeg ik toch ineens het ‘wauw gevoel’ te pakken bij het zien van een specifieke sanke.

Het plaatje klopte gewoon

Alhoewel niet spectaculair qua maat, maakte vooral de combinatie van een mooi volle body in combinatie met een zachte en diepe pigmentatie diepe indruk op mij. Zeer zeker omdat veel van de concurrerende vissen nog niet zo dik in het beni zaten in vergelijking met deze vis. Het totale plaatje klopte gewoon. Deze moet er vast en zeker met een mooie prijs vandoor gaan.

Adult_2015

De Mature champion (Koi2000.com). Met name het hanatsuki koppatroon maakt de vis zeer herkenbaar.

Eerder die dag leerde ik een zeer sympathieke koidealer kennen, die we kort na introductie al de bijnaam ‘Filip Muis’ hadden toegekend. Aangezien deze koidealer zo vriendelijk was ons van een werkende muis te voorzien om onze tv/ computer te kunnen bedienen. Op de een of andere reden weigerde de bestaande muis. Naast computer hardware voorzag Filip ons hele team ook nog van een reeks zoete versnaperingen. Deze vrijgevige naam bleek Filip Searens te zijn. Eigenaar van Filips Koi en vijvershop en tevens trotse eigenaar van die o zo begeerlijke sanke.

deze keer was het aan mij

Vrijdagavond aan de bar kwamen Tiebo, Lennard, Anthony en ik er pas achter dat Filip en zijn Sanke de Adult Champion in de wacht hadden gesleept. De wedstrijduitslagen bleken diezelfde avond reeds om 19:00 bekend te zijn gemaakt via de website van de Koi2000. Alhoewel zeer duidelijk, haalt deze bekendmaking methodiek toch wel een stukje spanning en wedstrijdbeleving weg bij het gros van de deelnemers.

Maar goed, die Sanke, daar moest ik natuurlijk meer van weten en heb Filip de volgende dag meteen benaderd voor een interview. Normaliter laat ik het interviewen aan Tiebo over, maar deze keer was het aan mij de taak de microfoon ter hand te nemen.

Het eerste interview met Tukkers accent is hier te zien.

Series Navigatie<< Aandacht voor mannelijke Koi verrijking voor hobby in EuropaElk van onze Koi beschouwen we als een familielid >>

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App