Zo nu en dan kom je creativiteit tegen op het web dat je versteld doet staan; dat je het gevoel geeft van wauw. Dat had ik hierbij echter niet; Ik schrok juist, want ik dacht een Koi op een plank te zien liggen. Niets was minder waar, gelukkig. Het geeft echter wel aan hoe levensecht de schilderwerken van deze kunstenares zijn. Niets dan bewondering valt haar dan ook ten deel. Koi en creativiteit gaan nu eenmaal goed samen. Hoe goed? Dat vroeg ik de realist en pop-art kunstenares zelf;

Tiebo: Wie ben je?
Lobke: Ik ben Lobke Nijhoff, vriendin van een koigek. En daardoor zelf inmiddels ook liefhebster van deze mooie dieren.

 ik heb geprobeerd een vis van mijn vriend, die compleet koigek is, te schilderen

Tiebo: Waar komt je creativiteit vandaan en wat drijft je?
Lobke: Ik ben begonnen met schilderen omdat ik er in mijn werk mee in aanraking kwam, ik heb geprobeerd een vis van mijn vriend, die compleet koigek is, te schilderen en hij was hiervan zo onder de indruk dat ik er maar meer ben gaan maken. Ik schilder meer dan alleen koi, echter heeft het schilderen van koi mijn voorkeur, dit omdat ik ook een passie voor deze dieren ontwikkeld heb.

Koi Kunstwerken van Lobke Nijhoff

Een Asagi zwemmend op hout 😉

 

Koi Kunstwerken van Lobke Nijhoff

Zou jij deze Sanke in je vijver willen hebben zwemmen?

Tiebo: Waarom op hout?
Lobke: Ik maak mijn schilderijen op steigerhout of ruwe eikenhouten planken, dit doe ik omdat de koi dan nog meer “tot leven” komen. Ook vanwege het feit dat dit natuurproducten zijn. Echter ook omdat dit (en dan vooral het ruwe eikenhout) een product is waar niet veel mensen mee werken, terwijl dit juist een extra dimensie aan het werk geeft.

Tiebo: Wat doe je nog meer met dit talent?
Lobke: Ik schilder naast koi ook nog andere dingen zoals dieren en mensen. Soms realistisch en soms pop-art.

Tiebo: Als iemand dit nu ziet en denkt; hey dat is leuk, kunnen ze dan bij jou terecht?
Lobke: Natuurlijk kan dat, ze kunnen dan contact opnemen via info@nijhoffart.nl; dan kunnen we altijd zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Koi Kunstwerken van Lobke Nijhoff

Gefinished krijgt nu een dubbele lading

 

Koi Kunstwerken van Lobke Nijhoff

Let ook op de gelijkenis met de originele foto

 

Tiebo: Wat zijn je Creatieve dromen?
Lobke: Ik zou graag mijn werk willen maken van het schilderen, echter besef ik hoe moeilijk dit is. Ik vind het dan ook super dat jullie mij de kans geven mijn schilderwerk te laten zien aan een breed publiek, bedankt daarvoor.

Je kunt ze zien op de Koi Show in Oldenzaal

Tiebo: Wat wil je zelf nog kwijt?
Lobke: Op de koishow in Oldenzaal zullen een klein aantal van mijn werken te zien zijn bij een koidealer in de stand, voor de mensen die nieuwsgierig zijn… Kom gerust eens kijken!

Koi Kunstwerken van Lobke Nijhoff

Een Showa geshowd

 

Koi Kunstwerken van Lobke Nijhoff

Lobke schildert ook autochtone dieren

 

Koi Kunstwerken van Lobke Nijhoff

Mooie he? BAM! eh… RAM.

Lobke Nijhoff

De passievolle kunstenares poserend met ‘haar’ Sanke

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App