Dit artikel is deel 5 van 25 in de serie Op bezoek bij

Na het jaarlijks terugkerende paaseieren festijn waarbij ik soms nog fanatieker ben dan mijn vierjarige dochter, is het na de verloren wedstrijd tijd om paaseieren voor mijn geld te kiezen; tijd voor ontspanning.  Het bracht mij in Groningen voor een bezoek aan Koicentrum Noord Nederland en diens eigenaren Luc en Wiejanne. Ik werd zoals altijd vriendelijk ontvangen met de vraag of ik een bakje koffie wilde en waar ik anders niet schroom deze aan te nemen, sloeg ik het deze keer af. Want met Pasen zit ik altijd tot aan de nok toe vol; nu kwam ik voor het aanschouwen van tot aan de nok toe volle bowls.

grappige-paaseieren-10

De nieuw geselecteerde Koi werden samen direct gebowld en besproken en de kwaliteit liegt er niet om. Deze paaseieren op laag water zijn zeer mooi beschilderd. Wederom wisten Luc en Wiejanne hoge kwaliteit Koi naar Groningen te halen, waarbij het mij opviel dat er weinig Kohaku tussen zaten. “Simpel gezegd waren er geen tosai Kohaku  te vinden in de kwaliteit waarnaar wij zochten”, zo vertelde Luc mij. Wel wisten ze goed te slagen bij Momotaro en Marudoh waar veel Sanke en Showa werden gevonden. De meesten werden zoals altijd met de hand geselecteerd en een kleine selectie kwam van de veiling af.

Matsue Sanke

na al het turen en gluren tussen de Koi en hun muren

Momotaro Kohaku Mako bloedlijn

De Koi van Momotaro zijn speciaal geselecteerd voor de opgroei wedstrijd om hun nieuwe verwarmde vijver van 100 kuub straks kleurrijk te vullen. Hier kun je voor inschrijven om mee te doen via de website van Koicentrum Noord klik hier voor de link. of mail voor informatie: koicentrumnoord@hotmail.com .

Matsue Sanke 1

Nadat Luc mij enkele vissen heeft laten zien van de nieuwe collectie 2015 en een paar oudere vissen van 2014 kon ik niets anders zeggen dat het ook voor jullie zeker de moeite waard is om een bezoekje te brengen aan hun bedrijf. Ik was inmiddels weer tot rust gekomen na al het turen en gluren tussen de Koi en hun muren en kon dus weer relaxed terugkeren naar het oh zo mooie Friesland met een prestatievolle dag achter de rug. Ik zeg tijd voor een omelet.

Series Navigatie<< Geen gelul, gewoon goed spul – Pure-TechNieuw bij KoiQuestion, Orlando de Jonge >>

Over Lennard Bethlehem

Lennard struinde altijd al de waterkanten en vijvers af tot hij er zelf eentje kreeg. Hij vind - kampend met de zenuwziekte MS - zin, energie, inspiratie en ontspanning in de Koi en in het bijzonder in het spoorzoeken naar diens ontwikkeling. Graag gaat hij anderen voor om hen te stimuleren ook het allerbeste uit de hobby te halen en vult hij als allrounder de vakken op binnen het team.

Comments are closed.