Dit artikel is deel 1 van 3 in de serie Mini Holland Koi Show_2015

Zondag 14 juni 2015 is het weer zover, dan is het de dag dat; The fourth All European Zen Nippon Airinkai Nishikigoi Vereniging Nederland Young Holland Koi Show of kortweg de Mini Holland Koi Show gehouden wordt.
Niet zo spannend zal je zeggen, echter wanneer je van plan bent om ooit eens aan een show mee te doen, dan is dit de ultieme gelegenheid om te kunnen testen of je alles wel goed gedaan hebt om aan bijvoorbeeld de HKS mee te doen! Enne het is nog gratis ook!

Mini+HKS+2015

Deze show wordt verzorgd door Ronald Stam en Mark Kleijkers en ondersteund door een aantal ZNA local judges. Na Nijverdal, Veendam en Harmelen strijkt het minikamp nu neer in Kerkdriel bij A2 Koi. Kerkdriel ligt een stukje onder Tiel in het Gelderse land en het ligt inderdaad vlak aan de A2. Het doel van deze “show” is zoals gezegd hobbyisten bekend te maken met deelname aan een Koishow en te enthousiasmeren om eens deel te nemen aan de grote Holland Koi Show.

Het programma zal er ongeveer als volgt uitzien:

08:30 – 09:30 Binnenkomst Koi.
09:30 – 10:30 Benchen.
10:30 – 12:00 Jureren, tevens lezing over hoe jureren op een Koishow in zijn werk gaat.
12:00 – 14:00 Verwerken uitslagen en voorbereiden presentatie winnaars. Tevens gelegenheid om A2koi te bezoeken en wellicht nog wat voor de hobby aan te schaffen.
14:00 – 16:00 Uitleg en prijsuitreiking
16:00 – 17:00 Debenching

Vragen en inschrijven:
Wanneer je wilt deelnemen, dan stuurt je (voor 1 juni 2015) een mail naar mark@hollandkoishow.nl voorzien van jouw volledige adresgegevens, telefoonnummer en lidmaatschapsnummer, de variëteiten en sizes van de deelnemende Koi volgens onderstaande indeling en goede foto’s in een zo hoog mogelijke resolutie en liefst in een blauwe bak geschoten. Voor vragen kun je Mark op hetzelfde mailadres bereiken.

Westrijdinformatie:
Maximale lengte deelnemende Koi: 150cm. Maximale lengte per Koi: 60cm. Maximaal 3 koi per vat. Eén vat per deelnemer. Uitsluitend voor hobbyisten die tevens lid zijn van de Nishikigoi Vereniging Nederland. Inbrengen Koi: voor 09:30 uur.

Kohaku (inclusief Doitsu en Tancho)
Sanke (inclusief Doitsu en Tancho)
Showa + Utsurimono (inclusief Doitsu en Tancho)
Kinginrin (alle vissen met GinRin, inclusief Doitsu)
Hikari (alle metalics, inclusief Doitsu)
Kawarimono (de rest)

Size 1: 15 t/m 30 cm
Size 2: 31 t/m 45 cm
Size 3: 46 t/m 60 cm

IMG_3365

De bekers zullen zoals ook in de voorgaande edities worden gesponsord door “Domburg Sportprijzen Holland”

.

Samenvatting:
De eerste was een succes, de tweede een groter succes, de derde was fenomenaal, de vierde? Dit zal blijken wanneer de vierde Mini Holland Koi Show gehouden zal worden bij A2 Koi te Kerkdriel. En eigenlijk bepaal je het zelf, door mee te doen!

Series NavigatieMini HKS, een gezellige show! >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App