Dit artikel is deel 2 van 6 in de serie Preview Koi

KOI 119

U krijgt een extra dikke uitgave van KOI magazine in handen. Maar liefst 16 pagina’s extra leesplezier om het begin van het nieuwe koiseizoen een extra impuls te geven. Dit mede vanwege het feit dat veel nieuwtjes uit de handel zijn en we de gezonde verhouding tussen redactionele stukken en advertenties willen bewaken. Een enkele keer krijgen we de opmerking dat er (te) veel advertenties in KOI magazine staan. Mocht u ook die indruk hebben, bedenkt u zich dan, dat de koihobby in Nederland alleen kan floreren dankzij de gouden driehoek: hobbyist, vereniging en handel. We hebben elkaar nodig. We kunnen natuurlijk een dunner, advertentieloos blad uitbrengen, maar dan mist u mogelijkerwijs wat er speelt bij de handel en bent u veel duurder uit qua abonnementskosten. Wij streven naar een verhouding van (maximaal) 1/3 advertenties en 2/3 redactioneel. Op dit moment zitten we aan het maximum aantal advertenties en gaan we een wachtlijst hanteren. Een luxepositie waar we dankbaar voor zijn en die tevens aangeeft dat het qua crisis in Nederland de goede kant op gaat.
Move your assK.V.A.HKS leeft
Het aprilnummer valt zoals gezegd samen met de start van het koiseizoen in Nederland. We hopen dat u de tips voor het voorjaar van Anita ter harte hebt genomen en uw vissen goed de winter uitgekomen zijn. Mocht u de boel niet vertrouwen, aarzel dan niet om de KoiVijverAdviesdienst(KVA) in te schakelen. Hoe u dat doet leest u op de website (www.nvn-koi.nl) onder het kopje “Gezondheid”. We hebben in januari tijdens de jaarlijkse KVA-dag de horloges weer gelijk gezet, een verslag hiervan brengt onze KVA-coördinator René Grootscholten. 
ShikibuZNAShinkokai
We staan aan de vooravond van een serie Europese shows, waaronder op 14, 15 en 16 augustus natuurlijk onze eigen Holland Koi Show. Wanneer u deze show eens van “binnenuit” wilt beleven, dan kunt u er eens over denken om u als vrijwilliger op te geven. Meer hierover leest u in de volgende uitgave van KOI magazine. Voor de vrijwilligers organiseren we twee ontmoetingsmomenten. Eén vóór de show en één erna. Vanaf dit jaar gaan we dat op vaste momenten doen. De vrijwilligersbijeenkomst (kennismaking, taakverdeling) vindt voortaan plaats op de vierde zondag van juni (dit jaar op 28 juni). De evaluatie vindt plaats op de 2e zondag in september (dit jaar op 13 september). Mocht u interesse hebben, noteer deze dagen dan in uw agenda. Elders in dit blad vind u alvast wat informatie over de HKS van Theo van Bladel en Hugo Smal.
More days graceZhongshan Koi Show
In Japan zijn de belangrijkste shows net achter de rug. Johan Leurs bericht ons over de All Japan show van onze moederorganisatie de ZNA en over de Shinkokai vanuit de Japanse kweker- en dealerorganisatie. Tevens doet hij verslag van zijn kwekersbezoeken tussen de shows in zijn serie “More Days Grace” en doet en passant El Patio nog even aan. Bernie Woollandsbericht over de Zhongshan Koi Show in China waarin wij samen in hetzelfde juryteam zaten.
KoiBijbelShukkeiAlie’s reis
Martin Symonds neemt ons mee naar Kaneko, terwijl ik zelf in mijn 49e KoiBijbel Marudobelicht. Bas van der Hulst toont u een prachtige Japanse tuin in woord en beeld. Ook Alie ging op reis, zei het niet zo ver. Het leverde haar, na de nodige obstakels, een mooie Kigoi op. Jan Pel komt met zijn eindrapport aangaande de organische belasting van koivijvers.
TOCShukkeiDe Koistal
Theo raakt niet uitgesproken over zijn tweede liefde, de goudvis, maar wist gelukkig ook tijd te vinden voor onze rubriek “VisFlits”. Ad tenslotte, bezocht de KoiStal.

 

Series Navigatie<< Preview Koi 118Preview Koi 120 >>

Over Joop van Tol

Joop 'Ginrin' van Tol is gevierd columnist en fervent cursusbegeleider bij zijn eigen initiatief KoiToday. Hij was 11 jaar bestuurslid van de NVN en vele jaren hoofdredacteur van het lijfblad. Joop is een loyale bondgenoot in de visie tot kennisdeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App