Waar met verve wordt gestreden om de belangrijkste prijzen bestaat de kans dat je er ook naast grijpt. Wanneer je dan echter kijkt wie je de loef heeft afgestoken en je ziet een waardige vis voorbij glijden heb je daar als liefhebber vrede mee. In een enkel geval, zoals vandaag op de European Shinkokai Koi Show, is dat niet zo. De Mature Champion is in het wedstrijdreglement bedoeld voor de beste Koi in de range van 50 tot 80cm. Maar bij het aanschouwen van de Koi die deze prijs kreeg toebedeeld, werd niet meteen de bijbehorende allure toegeschreven in relatie tot diens concurrentie. Natuurlijk een mooie vis, zwommen er volgens velen ook veel beteren? Was dit een fout? Of weet de jury het gewoon echt beter en zagen we dingen over het hoofd?

Was dit een fout? Of weet de jury het gewoon echt beter

Al tijdens een interview met de Japanners bij ons in de stand werd er verzocht of men nog ‘even’ de jury kon lenen voor een ‘toch wel tamelijk belangrijk dingetje’. De organisatie is uiteindelijk, in samenspraak met de winnaar die de prijs aanvankelijk toebedeeld had gekregen, overeengekomen de prijs alsnog af te staan aan de eigenlijke winnaar. Althans zo getuigde ikzelf van een ontmoeting bij de vats waar de felicitaties van de vermeend winnaar werden overgedragen aan de nieuwe ‘eigenlijke’ winnaar met de mededeling van de organisatie dat er een ‘fout’ was begaan. Het is de eerste keer, zolang als ik meeloop in de wereld van koi shows, dat er wordt terug gekomen op een beslissing.

Major Awards Shinkokai Koi Show 2015

De vermeende Mature Champion van circa 50cm. Beslist een Mooie Koi, maar in waarschijnlijk de meest zwaar bewapende klasse niet de meest logische keuze.

Wie de fout of het terugkomen op de beslissing heeft gemaakt en hoe dit heeft kunnen ontstaan is nog onbekend. Op dit moment is er ook nog geen bord geplaatst bij de juiste Koi en dus is het officieel nog niet bekend wie de prijs wel in ontvangst mag nemen, doch het is zeer waarschijnlijk Showa van de Belgische hobbyist Filip Poppe deze secundaire eer mag ontvangen. Wel mag worden gesteld dat het een zeer nobel gegeven is dat de aanvankelijke winnaar ‘ Fancy Goldfish’, persoonlijk de hand kwam schudden om zijn prijs af te staan. Welke afspraak met hem is gemaakt is onbekend; een beetje gênant is het wel.

2015-03-26 16.09.50

Hier wordt de Showa tijdens het bescheen uit diens zak geholpen; nog onwetende dat het een raar weekend zou worden voor haar.

 

Series Navigatie<< Het gaat om het totale plaatjeDe Major Awards +1 op de European Shinkokai Koi Show >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App