Klinkende namen uit koi-minnend Japan. Het blijven idolen en soms mogen we ze verwelkomen op de Nederlandse shows en bestaat er de mogelijkheid ze te ontmoeten. Anderen zijn in de gelukkige positie de kwekers de hand te mogen schudden in hun natuurlijke habitat. Maar ook dan blijven sommige van die popsterren minder bereikbaar. Omdat ze op een minder voor de hand liggende locatie gesitueerd zijn of omdat ze in hun eentje zijn en dus minder gemakkelijk hun farm kunnen verlaten voor een weekje tulpen en klompen.

KoiQuestion’s Bas van der Hulst was vorig jaar al eens op bezoek bij Ryuki Narita, altijd herkenbaar aan zijn ‘snelle’ jasjes.

Ryuki Narita

Gelukkig is er KoiQuestion. Bram zal namelijk, zoals eerder aangegeven, drie adresjes aan doen die beslist de moeite waard zijn. Zo bezoekt hij de Narita Koi Farms, dat pur sec gezien helemaal geen farm is. Ryuki Narita is haast een pop-idool voor de Koi community in japan en daarbuiten. Als Koi dealer struint hij altijd naar de allerbeste potentie en schroomt niet om deze vervolgens op te laten groeien en klaar te stomen voor een Koi Show. Iets wat hij reeds meermaals deed waaronder de meest recente Grand Champion Kohaku van SFF. Ik kan me zo indenken dat je hem wel een vraag zou willen stellen. Wel, dat kan nu…

Opvallend aan de kweekkoppels van Dainichi Toyota zijn de drie combinaties van Showa met Kohaku

Hiroshi Mano

Dainichi is ene bekendere kweker, maar niet iedereen weet dat deze Farm beschikt over een tweede locatie, die eigenlijk separaat gerund wordt door de middelste van drie broers, genaamd Hiroshi Mano. Opvallend aan deze broer is dat hij wel drie kweekcombinaties heeft waarbij Kohaku met Showa worden gekruist. Is dit een experimenteel station voor de Dainichi Koi Farm of een geheel eigen visie van de Mano telg. Je kunt de vraag nu stellen aan de Jumbo Champion winnaar van de All Japan afgelopen week.

Nu is dus je kans om je KoiQuestion te stellen aan deze kwekers

Tomoyoshi Kondo

En dan nog Mr.Tomoyoshi Kondo De naam moet je ongetwijfeld wel kennen, want ook op de diverse Koi Show weet hij met ferme prijzen prijzen te winnen, maar ook in het meer ervaren segment zie je in Nederland meer liefde ontstaan voor met name de Kohaku van Kondo. Gek genoeg is er op het internet maar bizar weinig over deze kweker en zijn koi farm te vinden. Nu is dus je kans om je KoiQuestion te stellen aan deze dealer en kwekers in het Toyota disctrict, nabij Tokyo. Morgen gaat Bram ze een bezoek brengen en let op, wanneer jij rustig VisTV kijkt op je zondagochtend, zit de dag van Bram er al bijna op. Wacht dus niet en gooi ‘m erin.

Deze video kun je waarschijnlijk noch verstaan, noch lezen. Je vraag mag je gewoon in het Nederlands stelen gelukkig 😉

Mr.Tomoyoshi Kondo (Kondo Koi Farm) from KOIKICHI FISH FARM on Vimeo.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website