Ouderdier Dainichi?

Ik heb vandaag met Shigeru Mano van de Dainichi Koi Farm de twee Koi besproken die hij voor KoiQuestion (de KQ mascotte) en mij (de Hotaru Sanke) onder zijn hoede heeft. De KoiQuestion Showa is inmiddels 85 cm en nanasai (bijna 7 jaar oud). De Sanke meet 77 cm bij een leeftijd van 5,5 jaar (rokusai). Beide groeien in de lengte dus lekker door, zie de volgende afbeeldingen:

IMG_9504

Het is altijd spannend wanneer je een azukari vis weer onder ogen ziet. Hoe goed of slecht zal ze er nu uit zien, zal de Koi gegroeid zijn? Wat vind de kweker er van en natuurlijk; misschien wel goed genoeg als ouderdier Dainichi en wat vind ik er van. Spannend, spannend.

Gachapin Showa; ouderdier Dainichi

Imposant is de Showa zeker, een show zal ze niet winnen, maar de Koi beschikt wel over een unieke set aan goede kenmerken; genealogische kenmerken wel te verstaan. Zal het genoeg zijn voor een bijzondere rol? Hoe dan ook, voor ons blijft het een beauty; deze vis zochten Tiebo en ik samen uit tijdens onze eerste gezamenlijke reis in het eerste levensjaar van ons initiatief KoiQuestion en heeft dus een grote emotionele waarde.

IMG_9532

Hier wordt de Sanke boven water getild; ik voelde mijn hart kloppen in mijn borst en de spanning liep wederom op. Wat is er van geworden?

Hotaru Sanke Dainichi

De Showa is nu onderhand een Goromo Showa en zeker niet moeders mooiste, maar de bloedlijn (directe dochter van het befaamde ouderdier Gachapin) tezamen met de lichaamsbouw en lengte zijn voldoene redenen voor Shigeru om het eens met haar te ‘proberen’ als ouderdier Dainichi. Dus over enkele maanden zal ze op speeddate gaan met een nog uit te zoeken mannelijke Koi, ik houd jullie hiervan op de hoogte 🙂

De Sanke beviel Shigeru zo goed, dat ie heeft besloten om haar terug te kopen. We gaan zien wat haar uiteindelijke bestemming zal worden!

Over Bram Rohaan

Bram's passie voor de Nishikigoi leidde hem naar de bron en sindsdien heeft hij meer dan een jaar lang alle ins & outs van het Koi kweken ervaren bij de meesters Marudo en Dainichi. Daarnaast werd Aquacultuur in Wageningen gestudeerd en op dit moment is hij werkzaam als assistent manager bij 's werelds eerste land-based zalmkwekerij Langsand Laks te Denemarken.

Bezoek mijn website