Bram in japan, een vertrouwd beeld voor onze lezers

Het is weer zover, Bram in Japan! Exact twee jaar geleden was het dat ik voor het laatst richting Japan vertrok, voor exact dezelfde reden: de All Japan Koi Show! Pas nu merk ik hoezeer ik mijn studententijd mis. Al die ‘vrijheid’ en weinig verantwoordelijkheden. Nu is het een heel ander verhaal. Ik ben nu anderhalf jaar verantwoordelijk voor het managen van de productie van Atlantische zalm van ei tot een respectabele vis van ongeveer 5 kilo. En dat op ’s werelds eerste volledig landgebaseerde farm ter wereld. Een hele grote uitdaging – met vele dingen om uit te zoeken om de productie te optimaliseren – en ook een hele verantwoordelijkheid.

En laat ik nu net met die twee een persoonlijk bezoek in het verschiet hebben

En nu heb ik 3 weken vakantie waarvan ik er 2 in Japan zal doorbrengen; bijna niet voor te stellen. Ik kon het niet langer verdragen om nog langer het weerzien met het crème de la crème van mijn (en onze) passie uit te stellen. Nu is het eindelijk zover. Enkele prijswinnaars van die show heb je al mogen aanschouwen waaronder de Grand Champion grootgebrachte op Narita Koi farms en De Jumbo Champion Van Dainichi Toyota; en laat ik nu net met die twee allebei een persoonlijk bezoek in het verschiet hebben na de All Japan. Ik ga jullie op de hoogte houden van de vele prijswinnaars en zal zodoende weer geregeld bloggen.

Untitled

Na de All Japan zal ik naar Niigata reizen om bij Dainichi te vertoeven en vervolgens ga ik dus onder andere naar Narita Koi Farms, Kondo, Dainichi Toyota, Momotaro, Omosako, Okawa en Ueno bezoeken. Misschien worden het er nog meer en jullie gaan het allemaal samen met mij meemaken.

Over Bram Rohaan

Bram's passie voor de Nishikigoi leidde hem naar de bron en sindsdien heeft hij meer dan een jaar lang alle ins & outs van het Koi kweken ervaren bij de meesters Marudo en Dainichi. Daarnaast werd Aquacultuur in Wageningen gestudeerd en op dit moment is hij werkzaam als assistent manager bij 's werelds eerste land-based zalmkwekerij Langsand Laks te Denemarken.

Bezoek mijn website