Wanneer je denkt aan de risico’s die komen kijken bij het vieren van het nieuwe jaar, dan denk je natuurlijk aan vuurwerk, ingestorte vreugde vuren, rondvliegende melkbusdeksels, een alcoholisch coma, maar toch niet aan stikken in een zoete lekkernij?

Nou als je Japanner bent dan wel, waar bij ons de risico’s zich in de bovenstaande opsomming bevinden, moet een Japanner zich serieus zorgen maken tijdens het eten van Mochi, een plakkerig lekkernij gemaakt van rijst en suiker, heel veel suiker!

IMG_7876-1024x682zo

Voor de mensen die nu denken, goh, hoe zou dat nou smaken, of die graag risico’s nemen, hieronder een link naar het recept;

Zoete ballen

Op zichzelf is dit rijstballetje al erg kleverig, maar de combinatie met de traditionele nieuwjaarssoep, Ozoni genaamd, zorgt ervoor dat Mochi veranderd in lange draden die wat weg hebben van kauwgum. Probeer dit maar eens  in kleine stukjes te krijgen terwijl je, zonder mes/vork/lepel, een soep naar binnen werkt. Heel tragisch is dat, ondanks de waarschuwingen van Japanse hulpdiensten, er in 2015 wederom slachtoffers gevallen zijn; 9 mensen zijn overleden en meer dan 100 in het ziekenhuis beland met verstikkingsverschijnselen.

Dan nog dit als afsluiter, het uitproberen van het recept is geheel op eigen risico.

Bron: http://en.rocketnews24.com 

http://www.japanesecooking101.com 

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App