Op de shows waar wij als KoiQuestion dit jaar geweest zijn kregen wij vele vragen op filter-watermanagement en Koigebied. Normaal hebben wij een prijsvraag met enkele vragen en zo kon je of een Koi van Yoshikigoi winnen of een goed gevulde goodybag. Dit keer hadden wij eens de boel omgedraaid en gevraagd stel ons eens een vraag en win een goodybag. Dit kon men dan doen doormiddel van het invullen van een formuliertje met jouw emailadres. Bionnenkort zullen wij de prijswinnaar bekent maken die een goodybag gewonnen heeft ter waarde van € 120,-

De tweede vraag; benoem 5 beroemde Midori kwekers en hun favoriete restaurants

Van de vele honderden vragen die wij kregen zaten er toch ook wel een paar opmerkelijke vragen tussen. Domme vragen? Nee die bestaan niet, grappige vragen; ja dat dan weer wel. Ik zal er enkele behandelen zonder ook maar een naam te noemen van de vraagsteller want het moet wel netjes blijven. De eerste vraag was; hoe oud is Sinterklaas, tja dat is een beetje lastig te zeggen, de een zegt 100 jaar en sommigen geloven zelfs dat hij wel 1000 jaar oud is. Echter ik denk dat de vragensteller bedoelde; hoe oud kan een Koi worden, wel daar kan ik kort over zijn. Er gaan verhalen dat er een Koi genaamd “Hanako” 226 jaar oud geworden is. Ik geloof nu toch heilig in onze Sint Nicolaas bij het vernemen van de leeftijd van Hanako! 

De tweede vraag; benoem 5 beroemde Midori kwekers en hun favoriete restaurants. Die is niet zo moeilijk, maar eigenlijk wil ik de namen niet geven, waarom? Ach ik heb zo mijn bronnen en ik weet uit een zeer betrouwbare bron dat deze beroemdheden dit niet op prijs stellen. Dus dat doe ik ook maar niet, wel mocht ik een tipje van de sluier lichten over hun favoriete restaurants. Het is zo dat deze mensen fanatieke vegetariërs zijn en komen dan ook in een heel beroemd vegetarisch restaurant, waar ook zeewier op het menu staat. Niet iedereen kan en mag daar komen, om die reden heeft de restauranteigenaar dan ook weer een bekend portier ingehuurd, die uiteraard alleen maar vegetarisch eet.

Store_Hulk_Classic

Je kunt al aan de portier zien dat hij potig is en veel uit de vegetarische pot mee eet. Overigens krijgen de Midori’s ook het eten uit dit restaurant voorgeschoteld. Tevens heb ik gehoord dat ene Joop van Tol er ook wel eens eet, dus als je wilt weten hoe het restaurant heet…..Joop van Tol weet de naam.
download
De derde en laatste opmerkelijke vraag; waarom zou je überhaupt aan een Koihobby beginnen, ook dit is een lastige vraag. Kijk aan de Koikichi onder ons hoef ik niets uit te leggen. Maar aan iemand als deze vragensteller wil ik toch wel een poging wagen. Het is bij mij thuis zo dat ik thuis “de baas” ben… … … … … … … … … … … … … … … … … in de tuin. Dit was een afspraak welke ik maakte met mijn vrouw toen wij de woning kregen, dit ging ongeveer zo; mijn vrouw vraagt: Engel wat zullen wij voor in de kamer zetten en aan die muur en welke lamp en waar doen wij dit schilderij……..ik zei lieverd (ja echt dat zei ik) lieverd kom eens mee. En ik nam haar mee de tuin in.

Ik zei kijk je ziet hier de tuin en de schuur, “ja” knikte mijn vrouw, daarop ging ik met mijn rug tegen de keukendeur staan en sprak de voor ons magische woorden “alles achter mijn rug is jouw verantwoording, de kast, de kleuren van het behang, echt alles, de tuin, de tuin is mijn verantwoording” oké? Mijn vrouw keek zeer blij want zij mocht echt over alles in huis beslissen, en ik , ik was superblij want de tuin was mij! Nu is er geen tuin meer, alleen maar water en een filter!

Koi houd je huwelijk in balans

Nu kom ik dan terug op de vraag “waarom zou je überhaupt Koi houden”  dat is toch logisch, zo houd je jouw huwelijk in balans. Dus daarom houden alle Koikichi überhaupt Koi, om het huwelijk fris en sprankelend te houden, toch? Namens het hele KoiQuestion team bedankt voor alle vragen. Het komende seizoen zullen we met regelmaat een vraag behandelen op onze website als vaste rubriek. De winnaar van de goodybag wordt binnenkort bekend gemaakt.

Foto groene uitsmijter: Marvel Heroes

Reacties

4 reacties

  1. Hehehe jazeker tiebo maar das niet zo gemakelijk met een baan als schipper het enige wat ze zien is dat je veel weg bent. maar daar weet jij ook alles van als mp.

  2. Pingback: Er is Chemie op Koi University | KoiQuestion

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App