Had je dit weekend al plannen? Gooi ze dan overboord. Want dat deden ze gelukkig eergisteren niet toen er een reusachtige shipment in Nederland arriveerde met de vele geselecteerde Koi door de Neerlandse en Belgische dealers. Ja, Sinterklaas is gearriveerd.

om te bewijzen dat hun aankoopbeleid beter deugd

Nog een nachtje slapen en dan is het heus zover; waar je dacht dat het seizoen nu echt te einde was met de relatief koudere dagen mag je het komend weekend nog wat stuiptrekkingen maken. Dealers die hun heil en Koi in Japan hebben gezocht en gevonden in de voorbije weken, stellen dit weekend dan ook nog gretig hun zaak open voor het publiek om te bewijzen dat hun aankoopbeleid beter deugd dan die van menig club cq bondscoach in de Benelux.

Een shipment is ook altijd een beetje spannend en het is dan goed te weten dat er voor zover nu bekend geen Koi in een onbehoorlijke conditie zijn gerarriveerd, hetgeen nog bijzonder spannend was voor Wisikoi die een meterlange Chagoi mocht ontvangen.

Kimskoi heeft naast zijn gevinde peloton ook nog een extra wapen dat hij laat aantreden; vanaf dan zal hij namelijk leverancier en dealer zijn van het CombiBed filter dat ontwikkelt werd door Spierings. In het kort uitgelegd is dit de airlift verwerkt in een goed doordacht commercieel model met een geïntegreerd bioloog.

SCB in werking

Het Combibed met een bewegend en statisch bed.

Een iets langere versie legt uit dat er zowel een statisch als bewegend bed huist in de combibed dat tot 5 micron kan filteren en uitgebreid kan worden met een dompel uvc. Je kunt hieruit proeven dat het inzetten van energiezuinigere middelen ook het volgende seizoen trending zal zijn en dit Hollandse vernuft dus ook in Belgie en Frankrijk meer van alledag zal worden. Die stoomboot he; kan die niet ook op een twintigtal uit de kluiten gewassen airlifts varen in combinatie met zonnepanelen?!

Energiezuinigheid zal ook volgend seizoen trending blijven

Pak je tomtom erbij zodat deze jou morgen en overmorgen alvast langs de diverse dealers kan sturen. Langs Kim’s Koi dus;  Frieslandkoi, Wisikoi, Floors Koi Shop en mocht ik nog dealers vergeten zijn die hun voorraad binnen kregen; vul deze dan gerust aan in de reacties.

Toen nog in Japan; nu in Boortmeerbeek; Pearl Ginrin Gosanke van Sekiguchi

3 reacties