Een populair programma op Discovery is Auctions Kings waarin mannen met bravoure strijden door niet het heffen van de vuisten, maar diens biedbordjes op een veiling voor de meest gekke zaken. In Japan werd afgelopen nacht een veiling gehouden met te gekke koi en het was daar Joachim Clement die de scepter (lees: zijn biedbordje) zwierde namens ‘ t Viske;

Momenteel ben ik aanwezig met Filip Poppe en Filip Saerens. Ook Quality koi is aanwezig met 3 klanten. Verder zijn er nog Duitsers, Zwitsers, mensen van Malta, Indonesiërs, Japanners, Singaporezen, Engelsen… Ik schat zo’n 50-60 mensen. De auction begint binnen een uur.

Ik hoop mooie aankopen te kunnen doen. In mijn ogen is de beste koi een Sansai gin rin showa van 63cm, nummer 4312, maar ik denk te duur voor mij. Persoonlijk, smaak, zie graag de isa showa van 48cm, nummer 7002.

De beoogde Showa waar Joachim al vantevoren zijn zinnen op had gezet.

Daar waar de hobbyist hem zal kennen als uiterst zachtaardig en vriendelijk; was het hier waar er gewerkt moest worden en het tandvlees even zichtbaar moest worden gemaakt om te eindigen tot hoogste bieder na een agressief schouwspel van het slaan tegen het luchtledige met dat bordje; dat absoluut niet voor diens hoofd zat. Bekijk deze video waarin Joachim zich verheft toch de meest consequente klaar-over ooit. Zoals Joachim reeds voorspelt weet hij niet de Sansai Showa, maar wel de Isa Showa binnen te hengelen.

Dan zie je toch wel dat er enige ervaring huist in laten we niet vergeten relatief jonge Koidealer. Hij zelf weet misschien niet anders omdat het hem door zijn vader Hans Clement vanaf jong af aan is aangeleerd, maar hij staat hier toch ferm zijn mannetje en slaat nagenoeg synchroom op de kadans van de hamer. Naast de Isa Showa zoals hierboven weet hij nog een aantal zeer excellente kavels in zijn voordeel te beslechten onder het vallen van de veilinghamer.

Een zeer goede Showa met uitstekende pigmentatie en een goede bouw. Wie kritisch is zou kunnen zeggen dat er shiroji op het hoofd ontbreekt, maar het patroon is juist uitgebalanceerd genoeg en de kwaliteit is wat telt. De reeds aanwezige menware zal zich enkel schoner profileren in de toekomst. Deze kun je nog betrachten. Deze Sanke kon nog wel eens een verborgen pareltje van de auction zijn. Met een uitermate sterk hi patroon en goed verdeeld sumi gepaard met een schoon hoofd weet deze driekleur menig hobbyist tot de verbeelding te spreken. De lengte is misschien niet enorm voor een nisai, maar de vis geeft geen indicaties waarom deze niet uiteindelijk mooi groot zal groeien. Tijdens het schrijven van dit bericht was deze Koi nog te koop. Een bijzondere aankoop is toch wel deze Koromo. Ogata kweekt vele variëteiten en ook de Ai Goromo van de Izumiya bloedlijn mogen er zijn. Het zeer lichte ai is natuurlijk gunstig voor de markt. Ik denk dat het een fantastisch schouwspel zal kunnen worden wanneer dat grote rode patroon vervuld zal zijn van indigo. Ondanks het grote patroon, heeft de Koi wel een schitterende odome en een kenmerkend hoofdpatroon. Ik kan bij iedere vis wel ene hele verhala op gaan hangen, maar kijk hiuer verdorie eens naar. Mooie ferme kop, prachtig sumi patroon dwars over de rug en opkomend zwart in all the right places. deze komt van Sakai. Last but zeker not least is deze Maruten Showa die ook al stond aangeduid met vier sterren. Deze is al 55cm en begin je gewoon van te kwijlen…

In totaal wist Joachim Clement een vijftal vissen van de Ogata Auction te bemachtigen waaronder de Showa van Isa Koi Farm die hij graag wilde. Ogata Koi Farm kweekt een hele brede keur aan variëteiten en gebruik voor de Showa dus onder andere en wellicht met name de bloedlijn van Isa Koi Farm.

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App