Na diens overwinning vorige week op de Nagaoka Koi Show dat ook een titelprolongatie betekende voor de sympathieke Hisato Nogami, lijkt de kweker zijn geluk niet op te kunnen. Met andermaal een Kohaku weet hij ook op de Niigata Nogyosai 2014 te verbazen en aan de haal te gaan met de hoogste eer.

Je hoeft geen kenner te zijn om deze Kohaku als magistraal te betitelen. De huidkwaliteit is zo immens goed dat je jezelf bijna af zou vragen of het wel echt is allemaal. De lichaamsbouw is uitstekend en een mooie grote kop en dito staart maken van deze Kohaku beslist een kampioen. Let ook eens op het fantastische Maruzome Kiwa dat netjes de schublijn volgt aan de achterzijde van de patronen. Ook het sashi is machtig scherp afgetekend. Over deze Koi kan ik niets anders dan lyrisch zijn en dit is ook een Kohaku die mij persoonlijke smaak treft in het hart.

er waren maar liefst drie stemrondes nodig

Toch was het niet meteen duidelijk dat dit de kampioen moest zijn; er waren maar liefst drie stemrondes nodig vooraleer dit paradepaardje uit de stallen van Nogami weg kon accelereren van een eveneens briljante Kohaku van Dainichi waarover later meer. Voor nu mag Hisato Nogami, samen met zijn toekomstig opvolger en zoon Chikara, genieten van een dubbele overwinning in de afgelopen week; iets dat hem een goed verhaal geeft op zijn eigen verjaardagspartijtje vandaag; Hisato wordt 54 jaar. driedubbele felicitaties dus!

Met dank voor het gebruik van de foto’s gemaakt door Johan Leurs en Dominica Walus

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.