Logischerwijs krijgt de Grand Champion de meeste aandacht op de vele shows, maar daar houdt het niet op. De andere prijswinnaars zijn ook beslist val allure die met de wereld gedeeld mogen worden en waar je als hobbyist een lach van op je gezicht krijgt. Op de afgelopen lokale Nagaoka Koi Show sierden deze Koi de vaten en het was meteen weer een mooi trainingsmoment voor KoiQuestion’s Bas om de Koi fotografie nog meer onder de knie te krijgen en dat is hem aardig gelukt!

2014-10_NKS_GC

Grand Champion Inazuma Kohaku bred by Nogami!

Inmiddels heeft Nogami ook op de Nogyosai de grootste trofee in ontvangst genomen. Alhoewel ik die Kohaku persoonlijk magistraal vind, mag ook deze er beslist zijn en was zij dus de grote winnaar.

2014-10_NKS_Best_Male

Best Male Koi Nagaoka Koi Show 2014

De Best Male is een Sanke die verder geen woorden behoeft om uit te leggen waarom hij zo mannelijk mooi is. Een zeer appetijtelijk patroon met een heldere huidkwaliteit zorgden voor voldoende punten op de score kaart om een prijs te winnen in een toernooi dat toch voornamelijk door vrouwen wordt gedomineerd.

2014-10_NKS_SC_over75bu

Champion over 75 Bu

Tegen het geweld van Hisato Nogami was niet op te boksen, maar een goede Supreme Champion of ook wel de beste koi boven de 65 Bu is aan deze klassieke tweestapper goed besteed. Let ook op de goede odome waarmee ik doel op het mooie witte stukje huid nog voor de staartaanzet waardoor deze erg krachtig oogt.

2014-10_NKS_SC_75bu

Champion tot 75 Bu

Waar zijn de schubben gebleven in het zwart?! De pigmentatie op deze Sanke is zo sterk en dik dat je ze er niet in kunt herkennen. De Koi heeft ook een machtige body en een prachtig detail vind ik het enkele tejima streepje in de borstvinnen. Wanneer deze Koi verder in lengte wint, speelt ze ook voor de hoogste prijs; daarvan ben ik zeker.

2014-10_NKS_SC_65bu

Champion tot 65 Bu

Een minder conventionele Showa komt ten tonele in de klasse van 65 bu. Wat opmerkelijk goed is aan deze Showa is ook het hi patroon. Denk je het zwart weg dan blijft een prachtig Kohaku patroon over. Verder heeft deze Showa een erg tot de verbeelding sprekend kleurcompositie. Een Kindai Showa met een kleurintensiteit die voor op de neus even goed is als voor de staartaanzet.

2014-10_NKS_Tatekoi

Best Tategoi – Koi Online

Deze bijzondere Showa behoeft geen introductie meer. Ze is eigendom van Dick van Vliet van Koi-Online ne won de Best Tategoi Award. Een bijzondere Showa want vorig jaar had ik niet kunnen voorspellen dat de Koi deze ontwikkeling door zou maken. Of Dick dat wel in gedachten had? Binnenkort interviewt KoiQuestion omtrent deze kwestie.

2014-10_NKS_Young_GC

Young Champion Nagaoka Koi Show 2014

De Young Champion is voor een Maruten Sanke die ook een zeer goed geplaatst kato sumi op diens schouder heeft. Dit is de meest essentiële sumi voor een sanke; omdat in deze schouderregio het verschil wordt gemaakt tussen disbalans en evenwicht.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.