”Beste meester Peter, ik schrijf het op een briefje want als ik het vertel moet ik huilen. De goudvis is dood en ik ben heel verdrietig.”

goudvis is dood

een briefje voor de meester

Gisteren las ik een artikel uit de Metro. Het sprak me erg aan. Wat me als eerst de aandacht trok was een foto van een briefje waarop met een kinderhandschrift het woord ‘Goudvis’ stond geschreven. Dit motiveerde me om het artikel te lezen. Tijdens het lezen sprak me het ook nog op een andere manier aan, het ging hier namelijk over een briefje die door een leerling geschreven was aan haar leraar.

Red Oranda

Red Oranda

Aangezien ik zelf ook voor de klas sta, weet ik dat deze kleine dingen mijn beroep de leukste van de wereld maakt. Ik werk dan wel in het voortgezet onderwijs, dus hier verwacht ik niet snel een dergelijk briefje over een goudvis, maar het zijn wel de mooie dingen die kinderen ons kunnen geven. Nadat meester Peter het op Facebook plaatste met de tekst “I love my job!” kreeg het vele likes.

Kinderen kunnen ontzettend blij zijn met de kleine dingen

Het mooie van het briefje is is dat hieruit blijkt dat kinderen zich zo kunnen hechten aan iets wat voor de meeste volwassenen waardeloos is. Kinderen kunnen ontzettend blij zijn met de kleine dingen, hier kunnen wij volwassenen soms nog wat van leren.

Over Anton Font Freide

Anton is liefhebber van die andere Cyprinus - de goudvis - en runt een gelijksoortige kennissite genaamd www.GoldfishScience.nl. Hij was al eens in China op zoek naar dit zwemmend goud; voorts is hij in het dagelijks leven docent natuurkunde en schroomt kennisdeling dus niet.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App