“Wij willen weer wat groots in de showvijver” horen we Wil van Koi & Vijvershop Wisikoi vanmorgen zeggen bij een bak koffie in de lobby van het New Plaza hotel in Ojiya (Niitgata). Vandaag zijn Kitty en ik uitgenodigd door Wisikoi, Koicentrum Zaanstad en Shintokoi uit België om onder begeleiding van Rob de Vos (Ornafish) een dag mee te rijden door de bergen van Niigata en op “jacht” te gaan naar verborgen schatten tijdens de Ikeage.

IMG_6642

Trots????

Wat groots? Wat moeten we daar bij voorstellen denken we nog… Maar nadat we na een aantal bezoeken bij verschillende kwekers hebben afgelegd (waar we later uiteraard nog verslag over zullen doen) rijden wij bij Marudo het erf op en weten wij genoeg: dit wordt GROOTS en dat is niet voor niets met hoofdletters geschreven!

 

IMG_6617

Een prachtig voorbeeld van fukurin

Eerder deze week waren wij al in dit achteraf gelegen Koihuis geweest en al wat daar zwom was veelal maatje U-boot.

IMG-20141029-WA0002

Marudo San kan maar moeilijk afscheid nemen!

Binnen aangekomen hoorden wij de reden van de hartenwens van deze twee Koiliefhebbers: “de Karashigoi van 95 centimeter welke de afgelopen jaren de showvijver sierde is vorige maand verkocht en daarmee mist er IETS in de bak” Na een welgemikte beweging van Marudo San met het Koinet blijkt dat IETS dus een caramelbruin schubbenkleed in de vorm van een vrouwelijke Chagoi te zijn, met een lengte van maar liefst 102 cm!

IMG-20141029-WA0000

Zonder woorden

Deze imposante Koi van slechts 8 jaren jong, mag de komende tijd haar baantjes gaan trekken in het showbassin van Koi & Vijvershop Wisikoi te Julianadorp.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

7 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App