Vanuit Nagaoka, Niigata zijn het onze verslaggevers Bas en Kitty die ons te kennen geven dat de 61e Nagaoka Koi Show is gewonnen door een Kohaku uit de stallen van Nogami. De overwinning op deze lokale Koi Show is er eentje die best aanzien geniet. Ingezet worden allen vissen van kwekers uit Nagaoka, maar dat betekent niet minder kwaliteit. Het is enigszins een onderlinge prestige geworden tussen de kwekers in een tijd waarin heel de wereld afreist naar Japan om van de herfstoogst te genieten.

2014-10_NKS_GC

Vader Hisato en zijn zoon Chikara, die vorig jaar een tijdje in Amerika is verbleven, zullen bijzonder verheugd zijn met deze tweekleur. En dat is geheel terecht. De Kohaku kent veel bijzonder sterke punten waaronder de bouw, de intensiteit van de pigmentatie, het prachtige Inazuma patroon, dat staat voort bliksemschicht en het schone maruzime kiwa dat de randen van de schubben volgt. Het is mooi dat het patroon nog voor de staartvin stopt en de vis is gewoon erg mooi in balans.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.