De filters zijn gespoeld en schoongemaakt, de waterwissel voor de komende week is weer gedaan, de werking van het spoelproces heb ik netjes aan mijn vader uitgelegd, zodat hij de komende drie weken de vijver onder zijn hoede kan nemen en tot slot is de voermachine weer tot aan de nok gevuld met verse korrels.

ee

Op de valreep nog even een flinke waterwissel voor de Koi in ons eigen “stukje Japan-in-wording”

e

De vijver en Koi zullen in ieder geval niets tekortkomen de komende weken als wij op vakantie zijn, pak-van-m’n-hart! Waar een boer altijd lastig op vakantie gaat vanwege zijn koeien, voelt het achterlaten van je vijvertje vaak minstens zo vervelend! Maar gelukkig is deze zeker in goede handen bij mijn ouders en mijn maat Jochem, die ook af en toe een oogje in het zeil gaat houden.

w

De herfst heeft in onze tuin haar intrede al gedaan… Zouden de bomen in Japan ook al gehuld zijn in hun befaamde herstkleuren?

De komende weken gaan wij op welverdiende vakantie naar het land van de rijzende zon. We hebben er erg lang naar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver. We mogen zelfs een dag éérder, omdat ene Supertyphoon Vongfong momenteel over Azië richting Japan raast en roet in het eten wilde gooien. Kitty achtte het daarom verstandig om op zaterdag al naar Osaka te vliegen, zodat we in ieder geval op de grond staan als deze wervelwind langskomt… Ik vind het allemaal prima!

Koitechnisch gezien zal het de eerste twee weken van onze vakantie wat magertjes zijn, gezien wij pas de laatste week van de trip naar de bakermat van de Koi; Niigata zullen reizen. Vóór die tijd zullen wij echter tal van schitterende plaatsen gaan bezoeken, welke voor de liefhebber van Japan en Oosterse cultuur en lifestyle als muziek in de oren zullen klinken. Neem nou bijvoorbeeld Kyoto… De oud Keizerlijke hoofdstad van Japan. De hoeveelheid tempels, schitterende tuinen en andere bezienswaardigheden is hier zodanig hoog, dat de reisgids “Lonely Planet” er zelfs een apart boek aan heeft gewijd!

r

Kinkaku-ji, de beroemde gouden tempel in Kyoto.

Naast Kyoto zullen wij ook bezienswaardigheden en de meest schitterende tuinen gaan bezoeken in steden als Nara, Hiroshima, Miyajima, Nikko, enzovoorts. Al deze dingen hebben dan wellicht niet zoveel raakvlak met de Koi zelf, maar veel Koiliefhebbers zijn tevens Japan-o-fiel in meer- of mindere mate en daarom willen wij dit graag met de lezers van Koiquestion delen!

s

Wordt het een vakantieverhaal van Kitty & Bas? Daar kan ik kort over zijn: NEE! Daar ga ik je niet mee vermoeien… Wat we wél willen proberen is om tijdens de eerste twee weken van onze reis enige leuke, interessante of indrukwekkende dingen er uit te pikken en daar een miniblogje over te schrijven met vooral veel foto’s! Foto’s vertellen namelijk altijd meer dan 1000 woorden… en het is gewoon leuk om naar te kijken! 😉

De laatste week van de trip zitten wij zoals eerder al geschreven in Niigata. Erg lang op gehoopt en nu eindelijk komt het er van! En we vallen natuurlijk perfect met de neus in de boter, gezien de Ikeage op zijn hoogtepunt is en de kwekers, dealers en agents volle bak aan het werk zijn om de meest mooie exemplaren te verhandelen! Het lijkt me allemaal schitterend om eens mee te maken en vooral die speciale sfeer te proeven waar alle “Japangangers” het altijd over hebben.

laatste foto

Ikeage in Niigata… Staat altijd garant voor de meest schitterende plaatjes! (foto: Johan Leurs)

Het schema voor de week in Niigata is nog niet vastgelegd, dus daar kan ik nog niet al te veel over zeggen. Dat het een ervaring wordt om nooit te vergeten staat al wel vast, zeker gezien de vele positieve reacties van dealers die ons allemaal wel een dagje onder hun hoede wilden nemen daar! (bedankt allemaal, wordt zeer gewaardeerd!)

dddd

Alle hulpmiddelen voor de verslaggeving worden gecheckt…

Nou…. Ik ga mijn koffer maar eens inpakken, want dat heb ik (tot grote irritatie van Kitty) nog niet gedaan!

Sayônara!

Comments are closed.