Enkele dagen geleden beloofde Tiebo jullie te melden wie er van onze sponsoren naar Japan zullen gaan voor de Koi hunt. Uiteraard koste het een korte tijd om de juiste datums te verzamelen van het vertrek naar Japan van de Sponsoren maar nu hebben wij deze vertrekdatums bij elkaar!

Wie s'nachts vist moet overdag zijn netten drogen

Zal hier jouw Koi tussen zitten?

Onderstaande  dealers gaan naar Japan om de mooiste Koi in te slaan tijdens de Koi hunt. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om ze te mailen met een zoekopdracht, iets waar zij natuurlijk graag aan voldoen. Dat dit niet even makkelijk is natuurlijk wel voor te stellen; vele facetten zoals prijs, leeftijd en kwaliteit zijn niet altijd precies in die ene Koi te vinden. De ene keer is de Koi perfect maar de prijs niet en de andere keer is de prijs prima maar vertoont de (bijvoorbeeld) Kohaku net dat ene sumi spotje, tja die mag dan ook weer blijven zwemmen…

Toon @Momotaro Koi Farm

Of zit jouw Koi hier nog in?

Sommige dealers bieden de service om klanten mee te laten reizen zodat jij zelf jouw droomKoi kan uitzoeken, dit is natuurlijk helemaal super want dan heb je een Koi met een verhaal!

Of het nu toeval lijkt of niet (ik geloof dan ook echt niet in toeval) “onze” Kitty & Bas gaan ook naar Japan en natuurlijk gaan zij ook naar Niigata. Hier zullen zij van de gelegenheid gebruik maken om reportages te maken van de Koihunt van onze sponsoren.

1

Je ziet het is zwaar werk

Om chronologisch duidelijk te maken welke Koidealer wanneer vertrekt en weer terugkeert naar Nederland of België heb ik onderstaand overzicht gemaakt.

Wie Van Tot Reisverslagen Mailadres
Kim’s Koi 8-10-’14 28-10-’14 Reisverslag info@kimskoi.be
Koionline 15-10-’14 27-10-’14 Reisverslag info@koionline.nl
Floors Koi Shop 22-10-’14 6-11-’14 Reisverslag info@floorskoishop.nl
Koicentrum Zaanstad 23-10-’14 2-11-’14 Reisverslag info@koicentrumzaanstad.nl
Koi- en Vijvercentrum Tiel 24-10-’14 9-11-’14 Reisverslag info@koicenter.nl
Wisikoi 24-10-’14 2-11-’14 Reisverslag info@wisikoi.nl
Himitsu Garden and Pond 30-10-’14 9-11-’14 Reisverslag info@himitsu.nl
Makoi 1-11-’14 8-11-’14 Reisverslag info@makoi.nl
HappyKoihouse 5-11-’14 14-11-’14 Reisverslag christontewiele@online.nl
Wilkoi 25-10-’14 07-11-’14          Reisverslag  Info@wilkoi.nl
Friesland Koi 23-10-’14 07-11-’14          Reisverslag frieslandkoi@gmail.com

 

Nadat wij om de vertrekdatums gevraagd hadden van onze sponsors, kregen wij meteen spontaan de vraag; zouden Kitty & Bas ook met ons mee willen. Het leek wel of ze het hadden afgesproken, werkelijk alle bovenstaande dealers zouden het zeer op prijs stellen wanneer zij een dagje mee op pad gaan. Bas en Kitty zullen ter plaatse bekijken met wie zij wanneer mee kunnen om onze vakmensen van dichtbij hun werk te zien doen.

Dus dat belooft weer veel Koiverhalen uit Niigata…………

DSC_6255

En belangrijk aan deze hunt is natuurlijk ook of de Azukari Koi naar Nederland komen. Dit vind ik altijd erg interessant. Buiten de reisverslagen van de dealers zul je bij ons regelmatig de hoogtepunten vinden. Houd het dus goed in de gaten.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties