Inmiddels is de Momotaro Auction ten einde gekomen en ook de nieuwsgeving hieromtrent bereikt gestaag mijn oor vanuit het zuiden van Japan ook al moeten we daarvoor des nachts op het puntje van de stoel zitten. Vroeger stond ik ook op voor de formule 1.

Uiteindelijk werd ze afgeslagen op een bedrag richting de 5.000.000

 

Het is altijd interessant om te weten wat nu de duurste Koi is van de veiling. Als liefhebber vind ik het wel eens zonde en zou het meer om de kwaliteit moeten gaan zoals mijn vorige artikel met daarin mijn favoriet al aangeeft, maar ik begrijp het ook wel want ook ik ben mega nieuwsgierig wat zo een vis dan waard is. Op een veiling is dat altijd onvoorspelbaar. Het maakt niet uit hoe goed je de kweker kent, het maakt niet uit hoe vaak je al op de veiling kwam of waar je vandana komt; het enige dat telt is het hoogste bod.

 

Die ging naar deze Koi. Een Lion Queen Showa die deze veiling voorzien was van het rugnummer 6 en door onze eigen Bas van der Hulst al aan werd gewezen als kanshebber en favoriet. De biedbordjes werden hoog gehouden to kramp aan toe en verder dan dat. Uiteindelijk werd ze afgeslagen op een bedrag richting de 5.000.000 (5 Miljoen) yen. Dat is meer dan 36.000 euro!

Gekkigheid he?! Wel een absoluut smulwaardige Koi maar de kans is groot dat jij het er ook niet voor had gegeven. De kwaliteit op de veiling was hoog; de vissen goed en de biedingen soms net iets meer dan waardig; althans volgens Europese begrippen. Veel andere Koi gingen wel voor meer normale prijzen van de hand; mijn favoriet overigens, zat wel bij de top 5 van de auction en zal dus ook niet naar Europa komen helaas. Er was dan ook slechts 1 Europeaan aanwezig op de Auction; Luc Borgmans van Interkoi. Hij wist toch nog met 7 Koi van de Auction te vertrekken. Met Luc houd ik een interview over deze bijzondere ervaring welke binnenkort te lezen zal zijn hier op KoiQuestion.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App