Vandaag zal een bijzondere dag worden, ik ga namelijk voor de tweede keer naar het filterbouwbedrijf AEM om een interview met Martin van Hattem af te nemen. Dit doe ik niet zomaar, want ook AEM ziet in dat KoiQuestion belangrijk werk doet en is daarom ook sponsor geworden. En een sponsor verdient het natuurlijk om geïnterviewd te worden, dus op naar Lienden. De koffie staat al klaar en het gebakje was heerlijk!

Dus maar snel beginnen met het interview.

Engel: Martin het is al weer een tijd geleden dat ik mijn eerste interview bij jou thuis hield over jullie trommelfilters. Hierna is er van alles gebeurt met AEM, hoe gaat het nu hebben jullie nu fulltime werk aan de bouw van de filters.
Martin: Ja, wij hebben nu bijna fulltime werk aan de filterbouw, wij hebben nog wel onze baan maar werken nu minder bij de baas. Wij exporteren nu naar 11 landen van Engeland tot Rusland.

Engel: Is er in de kwaliteit van het bouwen nog veel veranderd.
Martin: Wij hebben zelf een motor onder eigen label laten bouwen die aan onze specificaties voldoet. De materiaalkeuze van PP is gebleven en de lastechniek is perfect en wat goed is moet je niet willen wijzigen. Wel hebben wij Richard Leuverink bereid gevonden om voor ons het laswerk te doen, want daar komen wij door de grote drukte niet meer aan toe.

Engel: Waarom moet men juist bij AEM en trommelfilter kopen.
Martin: A: Prijs kwaliteit verhouding, B: de aandacht die de klant van ons krijgt, wij willen ook weten hoe zijn leidingplan is, hoe wil hij na de trommel zijn nitrificatieproces verder laten verlopen. Dit soort dingen zijn belangrijk in het gehele filterproces. Ik heb wel eens meegemaakt dat iemand zegt ik wil een C50 welke geschikt is voor 50 kuub doorstroming, maar heeft hij maar 2 of 3 ingangen en dus vaak een vijver van 20 kuub dan is het niet verstandig om die C50 aan te schaffen. Kijk maar eens op allerlei forums over ons. Je zult nooit negatieve berichten over ons lezen. Bij uitdagingen zullen wij net zo lang de vinger aan de pols houden tot het probleem is opgelost.

Engel: Het lijkt mij leuk om eens het productieproces van A tot Z te volgen zou dat mogelijk zijn.
Martin: Ik zie dat je het KoiQuestion-videoteam bij je hebt, het lijkt mij een goed idee om jullie mee te nemen naar de productieplaatsen waar wij onze materialen gereed maken om tot een AEM-trommelfilter te komen.

Hierna stapten wij in het racemonster van Martin om vervolgens naar de snijerij en de las-afdeling te rijden (laagvliegen) om het hele productieproces op video vast te leggen.

Zo begrijp je meteen waarom ik nu (anders dan je gewend bent) geen foto’s geplaatst heb, echter ik beloof dat de video die een dezer dagen wordt gepubliceerd veel, nee heel veel goed maakt…….

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App