Met genoegen kijken we terug op een zeer geslaagde 22e Holland Koi Show
Natuurlijk ging niet alles vlekkeloos en al zeker niet foutloos, maar al met al hebben we in uitstekende harmonie met het legioen vrijwilligers een dijk van een show neergezet, waarvan we hopen dat we de bezoeker hiermee een onvergetelijke dag hebben bezorgd. Alle lof voor de vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor het doen welslagen van de show. 
Volgend jaar hopen we op wat minder nattigheid, maar dat is één van de weinige factoren die je met een “buitenshow” niet in de hand hebt.Met de 22e HKS hebben we een nieuwe weg ingeslagen om de show een meer interactieve, oosterse uitstraling te geven. De meest in het oog springende veranderingen zijn het “Doeplein” en het“Japanse plein”, welke we in volgende jaren verder willen uitbouwen. Verder zijn er voor volgend jaar talloze ideeën en verbeterpunten genoteerd, waardoor we hopen de bezoeker telkens wat meer te kunnen bieden.
 
   
Grand Champion HKSHKS 2014HKS 2014
Een uitgebreid sfeerverslag wordt verzorgd door Theo van Bladel, terwijl Tiebo Jacobs het wedstrijdgedeelte voor zijn rekening neemt. De 23e Holland Koi Show vindt, in tegenstelling tot enkele berichten op internet, plaats op 14, 15 en 16 augustus 2015 (altijd het derde weekend van augustus).
HKS 2014HKS 2014
In deze extra dikke 116e uitgave van KOI magazine uiteraard veel aandacht voor de 22e Holland Koi Show, met al haar prijswinnaars, noviteiten, aquariumshow, interactief Doeplein en Japanse invloeden, maar er is natuurlijk ook ruimte voor andere koigerelateerde artikelen.
 
Theo van Bladel Tancho
De soap rond onze voorzitter Theo van Bladel duurt maar voort, maar hij mag zijn pech op het gebied van koihouden van zich afschrijven in KOI magazine. Het mes snijdt aan twee kanten, want gelukkig levert deze therapie voor Theo ons weer een van humor en zelfspot voorzien artikel op. “Vier seizoenen” is een door Anita Derks samengestelde serie die bol staat van seizoensgerelateerde tips. In deze uitgave van dit blad een introductieartikel met algemene preventieve maatregelen. Vincent van Driel streeft het ultieme vijvergeluk na, door te proberen denitrificatie te laten plaatsvinden in een zelfgebouwde “Tube Filter”, terwijl Alie de Boermijmert over het verbeteren van de vijver door het uitbreiden van de filtercapaciteit.
   
IgarashiIgarashi Tube filter
Zelf besteed ik in de alweer 46e KoiBijbel aandacht aan Igarashi, de toverballenkoning, die een brede range aan vreemde variëteiten op voorraad heeft. Daarnaast een kort artikel van mijn hand over de “Tancho”, dit keer niet in de uitvoering van een vis, maar als kraanvogel.
    
Op verkenning bijGinRin Op bezoek bij

Martin Symonds
 vertelt ons de geschiedenis van het “GinRin”, Theo gaat op verkenning gaat bij A2 Koi en ik bezoek hobbyist “to the max” Wim Groenedijk, met een heel fraaie binnenvijver.
Veel leesplezier,Joop van Tol
Hoofdredacteur KOI magazine 

Over Joop van Tol

Joop 'Ginrin' van Tol is gevierd columnist en fervent cursusbegeleider bij zijn eigen initiatief KoiToday. Hij was 11 jaar bestuurslid van de NVN en vele jaren hoofdredacteur van het lijfblad. Joop is een loyale bondgenoot in de visie tot kennisdeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App