Veel mensen vinden het overdreven om een zieke goudvis te behandelen met medicatie. Een Australische goudvishobbyist ging een stap verder en gaf honderden dollars uit aan een levensreddende operatie.

zo bleef hij onder narcose en werd hij aan de beademing gehouden

Zijn 10-jarige goudvis George, had een tumor op zijn kop en de eigenaar kon het niet over zijn hart verkrijgen om hem te laten inslapen. Tijdens de operatie had de dierenarts drie bakken water klaar staan. In de eerste zat een middel om de vis te verdoven, de tweede emmer werd gebruikt om hem onder narcose te houden en in de derde emmer zat vers water om George wakker te laten worden. In de tweede bak werd extra zuurstof aan het mengsel toegevoegd. Dit water werd met een slangetje door de kieuwen van George gespoeld, zo bleef hij onder narcose en werd hij aan de beademing gehouden.

Operatie Goudvis

Operatie Goudvis

Vanwege de grootte van de wond was het hechten het lastigste gedeelte van de operatie. De arts heeft de wond gedicht met vier kleine hechtingen en de rest afgedicht met speciale lijm. Na de operatie kreeg de vis pijnstillers. Het gaat goed met George en de eigenaar hoopt nog zo’n 20 jaar van hem te mogen genieten. De 45 minuten durende operatie was een succes en George zwemt weer vrolijk rond tussen zijn roommates in de vijver.

George werd onder narcose gebracht

George werd onder narcose gebracht

Bekijk de video van de operatie via deze link: Video: Operatie aan tumor Goudvis
Bron: Paul Downsley, 7News

Over Anton Font Freide

Anton is liefhebber van die andere Cyprinus - de goudvis - en runt een gelijksoortige kennissite genaamd www.GoldfishScience.nl. Hij was al eens in China op zoek naar dit zwemmend goud; voorts is hij in het dagelijks leven docent natuurkunde en schroomt kennisdeling dus niet.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App