Elke ochtend stond de brug voor de kasteeltuinen in Arcen weer vol met bezoekers. Om 10 uur werden de deuren geopend en de kwamen de bezoekers binnen stromen. Het is altijd mooi om te zien hoeveel Koikichi de show bestormen en met een soort van kleppen op het hoofd naar de blauwe showvats rennen. Ik vergeleek het een beetje met een stier die op de rode lap afrent. Eerst koi kijken werd er vaak gezegd en daarna doen we wel even een rondje langs de stands.

IMG_0100.CR2

Wanneer Jos Aben praat, is iedereen stil!

Die mensen zag je later wel weer terug op het doeplein. Op het doeplein werden elke dag lezingen gehouden over de meest uiteenlopende zaken zoals; waterkwaliteit, bodemdrains en vuilafvoer, groeipotentie van jonge Koi, Koivoer, de ervaringen van Toon bij Momotaro Koifarm maar ook over de welbekende killer KHV ( Koi herpes virus ) Er waren ook mensen die speciaal naar de show kwamen om naar het doeplein te gaan. Zoals Ronald Peters die in zijn prille maanden van de Koihobby zit en wil hobby’n met een gezonde dosis basis kennis. En voor kennis, dan moest je op het doelplein zijn!

IMG_0103

Ronald luistert geïnteresseerd naar Jos

Nou zal je denken hoe kom ik nou bij Ronald Peters, dat is niet zo moeilijk want hij heeft 6 uur achterelkaar naar de verschillende gasten geluisterd die een lezing gaven! Dus moest ik maar eens even een mini-interview doen. Lennard:  Ronald waarom zit jij hier nu al zo’n 6 uur te luisteren naar de lezingen. Ronald: Ik zag via Social media en ook op de HKS website dat er op het doeplein lezingen werden gehouden. Daar moest ik bij zijn. In eerste instantie had ik geen tijd op vrijdag dus kwam ik vandaag ( zaterdagmiddag ) Speciaal om de lezingen bij te wonen. 20140720_165438 (1) Lennard: En wat wilde je specifiek horen. Ronald: Ik wou voor mijzelf een gezonde dosis basiskennis opdoen om in de toekomst problemen te vermijden en voor te zijn. Dus eigenlijk niets specifieks!

Om hier bij de lezingen eens kritische vragen te stellen en te horen waar nou de waarheid ligt

Lennard:  Ben jij een leergierige Startende hobbyist? Of ben je hier om je kennis naar een hoger niveau te brengen? Ronald: Ik ben een startende hobbyist en ik lees veel over de Koihobby. Een probleem waar ik altijd tegen aanloop is het feit dat mensen elkaar vaak tegenspreken op social media. Over voer zijn al vele discussies gevoerd en ook over waterkwaliteit, doorstroming, Probiotica en het houden van koi. Een ideale dag om eens een aandachtig toeschouwer te zijn. Om hier bij de lezingen eens kritische vragen te stellen en te horen waar nou de waarheid ligt. Want wat is de zin en de onzin, voor onze Koi. Als startende hobbyist weet je het soms echt even niet meer. 20140601_123208 (1)Lennard: Kan je vertellen hoe je de Koihobby thuis beleeft. Ronald: Samen met mijn gezin hebben we een Koivijver van 60 kuub. Het is een strakke vijver, langwerpig en een sieraad in onze tuin. Er zwemmen ongeveer 45 Koi in, in verschillende variëteiten. 20140518_115952Lennard: Hoe filter je. Ronald: Het water word gefiltreerd door 7 stuks 440 Liter units. De eerste Kamer dient als vortex die volstaat met borstels. De kamers erna dienen als bewegend bed wat al met al ten goede komt voor mijn vijver. Mijn vijverwater is stabiel en perfect qua waardes. Maar er is altijd ruimte voor verbetering in de toekomst. Als ik de lezingen zo beluister heb ik sommige dingen verkeerd aangepakt en zo zie je maar weer… de Koihobby is niet zomaar wat. 20140518_115820 (1) En zo zie je, KoiQuestion deelt zijn kennis, ook via lezingen.

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App