Tijdens Arcen de Holland Koi Show in Arcen hadden we een voorzichtige primeur. Voorzichtig, want we wisten niet of we de deadline zouden halen voor wat betreft het bedrukken van de speciale shirts. Marion trad hiervoor enige tijd geleden in contact met de Oosters geïnspireerde kunstenaar en Koi hobbyist Ingo Leth. Ze vroeg aan hem of hij het zag zitten om voor KoiQuestion een speciaal t-shirt te ontwerpen. Deze was op zijn beurt erg enthousiast en is met het idee aan de slag gegaan. Het resultaat is een uitverkochte KQ stand in Arcen.

De elegantie en puurheid van de Koi vind in het land van origine geen beter evenbeeld

Toen het idee landde ontstond natuurlijk de vraag wat zou de afbeelding dan moeten behelzen? Wat moet er op komen te staan? Marion dacht dat de combinatie van een Geisha met Koi wel eentje zou zijn die aan zou spreken. De elegantie en puurheid van de Koi vind in het land van origine geen beter evenbeeld zo was de gedachte. Hierin zag Ingo een artistieke uitdaging en nam zijn penseel ter hand.

Een onderwerp dat hem zo na aan het hart ligt is natuurlijk altijd leuk om te doen. Al vlug heeft Ingo een idee voor de compositie van het geheel; een dansende Geisha met twee Showa in diens aura. De Showa is een voor de hand liggende keus; niet alleen vind deze spannende variëteit de goedkeuring van een artistiekeling, Ingo zelf is ook nog deelnemer aan de KoiQuestion Grow-out en hij zag dan ook zijn kans schoon om de aan hem toebedeelde driekleur te vereeuwigen op doek.

Al op zondagochtend waren we geheel uitverkocht

KoiQuestion Grow-out Showa Ingo Leth

De Grow-out Showa van Ingo Leth en diens artistiek evenbeeld

Het resultaat mag er zijn; wat zeg ik? Het resultaat is verbluffend mooi. In de aanloop naar de Show in Arcen hadden we het erg druk met voorbereidingen van het doe-plein, waar ook Ingo tot veler publieke bewondering een dag zijn kunst(en) heeft bedreven, waardoor we geen ruchtbaarheid en publiciteit hebben kunnen maken voor het nieuwe t-shirt. Die zie je nu waarschijnlijk voor het eerst. Het was geen reden voor de bezoekers om minder dol op het culturele kledingstuk te zijn. Al op zondagochtend waren we geheel uitverkocht.

We zijn Ingo dankbaar voor het delen van zijn creativiteit, zijn tijd en inzet voor de goede zaak van KoiQuestion en het promoten van de hobby. De t-shirts zullen volgend seizoen weer beschikbaar zijn bij ons in de stand.

IMG_00472014-09-14 16.17.15

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App