Er komt je wel eens iets geks ter oren als je met zoveel hobbyisten spreekt. Het ene verhaal nog gekker dan het andere. Vanuit mijn ouderlijke woonplaats Finsterwolde kwam tijdens de show in Arcen een wel zeer opmerkelijk en misschien wel stigmatisch verhaal aan het licht. Een groep bevriende hobbyisten uit het lommerrijke Oldambt doet onze stand aan in Arcen. Een van hen doet dan een wel erg ongeloofwaardige openbaring. Hij heeft namelijk twee Shiro Bekko van zo’n twee meter groot in de vijver gehad?!

Cow meets Koi

Wat bleek is dat de plattelander nabij een veeboerderij woont wiens zwart-witte life-stock een verkeerde afslag had genomen. De weg afgelopen passeerden zij de inrit van de hobbyist en besloten deze af te grazen. Wanneer zij aan het einde zijn gekomen suitten zij op een grote vijver en van zo een avontuur krijgt zelfs een koe dorst natuurlijk. Deze besloten niet alleen hun dorst te lessen, maar ook verdere verkoeling op te zoeken. Natuurlijk geen rekening houdend met een stijle rand, gingen er twee koeien te water. Het is gelukkig geen kleine vijver, maar je kunt je voorstellen dat het een heus ballet is geweest. Het geluk voor de koeien wil dat de vijver van de op dat moment niet aanwezige eigenaren, een ondiepe zone kent die de dieren in staat stelde de vijver weer te verlaten.

De hobbyist beschikt gelukkigerwijs over zeer ruime quarantaine-faciliteiten

De Koi op hun beurt vinden het doorgaans niet meteen heel erg wanneer zij bezoek krijgen, doch dit was wel iets te veel van het goede. Een koi heeft dit met de dood moeten bekopen, maar dat is gezien de situatie erg sumier. je kunt wel stellen dat de Koi van deze hobbyist zich niet hebben laten koeioneren. De vijver was wel flink beschadigd. De hobbyist beschikt gelukkigerwijs over zeer ruime quarantaine-faciliteiten en kon zijn gehele bestand hierin tijdelijk  huisvesten tot dat de schades gerepareerd waren.

Ook een Koe mag dromen

Geschrokken zijn ze zeker, maar buiten het sterven van een van hun vissen, hebben ze er nu vooral een uniek verhaal aan overgehouden dat zij, maar ook hun Koi waarschijnlijk nooit zullen vergeten. Zij houden hun bestand voor dat als ze goed blijven eten, ze ooit net zo groot en sterk kunnen worden als hun Shiro Bekko neefjes. Met de koeien is het ook goed gekomen. Van het voorval zijn helaas geen beelden.

 bron foto koe en dolfijn: http://koeienpagina.blogspot.nl/

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App