Heeft u ook genoten van de 22e Holland Koi Show? Het is nu weer aftellen voor de 23e Holland Koi Show op 14, 15 en 16 augustus 2015! Gelukkig hebben we tot die tijd nog verschillende activiteiten op de planning staan.

Op 6 september starten we het najaarsseizoen met een lezing bij Quality Care in Steenbergen. Mike van Zijl vertelt u hier alles over het winterklaar maken van uw vijver. De toegang is gratis, wel graag even aanmelden via support@nvn-koi.nl.

Nieuwsbrief 2014Jos Derks geeft op 20 september een lezing over bacteriën. Deze lezing wordt gehouden bij Elna-Koi in Wingene (Belgie). Ook hier is de toegang gratis, wel graag even aanmelden viasupport@nvn-koi.nl.

Op 29 november kunt u de basiscursus visziekten volgen. Na deze cursus kunt u ziekteverschijnselen in een vroeg stadium herkennen. U weet hoe u kunt voorkomen dat uw koi ziek worden en welke stappen u kunt ondernemen als een koi afwijkend gedrag vertoont.
IMG_4880+(Custom)_300Verder de cursus waterkwaliteit op 13 december, over het allerbelangrijkste wat we in onze koivijver hebben, goed water! Hier leert Joop van Tol u hoe u problemen rond de waterkwaliteit kunt herkennen en oplossen.
IMG_0205_300_300De agenda voor 2015 is nog niet bekend, we noemen alleen nog even de 8-daagse Koi University die op 24 januari start. Alle aspecten van het “koihouden” komen voorbij. U leert goed om te gaan met parasitaire problemen en ook het verzorgen van een wond en het hechten van een ingescheurde vin komen aan bod. Verder omvat de cursus zaken als chemie, erfelijkheid, gezondheidsleer, microscopisch onderzoek en nog veel meer.
kva_za_h1_de_rode_draad_450_450

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App