Zaterdag 17 mei was de laatste dag van de Koi University. Op die dag vond het examen plaats. De week ervoor had ik, naast mijn normale werkzaamheden, tijd gevonden voor het herhalen van alle lesstof en had wel het gevoel er klaar voor te zijn. Maar spannend bleef het toch, want het was moeilijk in te schatten wat voor vragen er zouden komen.

Het was spannend examen te doen, maar het viel mee

Maar het viel mee, ik kon alle vragen voor mijn gevoel goed beantwoorden. Er zaten wel een aantal vragen bij waarover ik niet helemaal zeker was van mijn antwoord, en daar probeerde ik dan maar wat extra zaken op te schrijven in de hoop dat toch iets goeds tussen zat. Veel opschrijven bij een vraag was overigens een uitdaging vanwege de beperkte ruimte tussen de vragen, maar met wat gepriegel, in een bocht schrijven en wat verwijzingen lukte het wel. Nadat alle vragen beantwoord en gecontroleerd waren kon ik mijn arm laten rusten (lang leve het digitale tijdperk, ik was het schrijven al bijna verleerd) en napraten met de overige cursisten. Tijdens het napraten kom je er ook gelijk achter wat je fout hebt gedaan, maar voor mijn gevoel had ik het toch aardig goed gemaakt.

In actie tijdens de Koi University

Uiteindelijk kregen we halverwege juni de uitslag van het examen. Tot mijn grote blijdschap was ik geslaagd en wel op het hoogste niveau, namelijk niveau A! Mijn certificaat heb ik ontvangen op de BKS in Bokrijk, uit handen van Ad Jacobs. Ik heb er nog even over gegrapt dat ik toch wel een herexamen wil doen om ook het predicaat cum laude te behalen, maar ik ben toch wel zeer tevreden met het behaalde resultaat.

Ook hadden we een erg leuke groep cursisten en ik wil ook hen bedanken voor de leuke dagen

Uiteindelijk is iedereen van deze lichting geslaagd. Niet omdat het zo gemakkelijk was, maar we hadden vooral een erg leuke groep cursisten die er uiterst geïnteresseerd en serieus mee om gingen en elkaar enthousiasmeerden. “Dan neem je de stof ook veel beter op”, zo liet Ad Jacobs weten. “Dit zie je onmiddellijk terug in de resultaten.”

Al met al was de Koi University was ontzettend leerzaam en ontzettend leuk om te doen en ik wil hierbij de docenten Ad Jacobs, Joop van Tol, Richard Zewald en Wouter Zandbergen nog eens bedanken voor hun enthousiasme en inzet. Ook mijn mede-cursisten wil ik bedanken voor de leuke dagen. Als herinnering heeft Alie de Boer (die ook de mooie verslagen voor het NVN-blad heeft geschreven) een Smoelenboek gemaakt; echt ontzettend leuk!

Foto’s door Joop van Tol en NVN

Uiteraard is het team van KoiQuestion ook reuze trots om iemand in “huis” te hebben die dit certificaat gehaald heeft. Janine namens ons allen; gefeliciteerd!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

  1. Ook in de planning wanneer weet ik nog niet volgend jaar en anders het jaar erna. Voor de gene die een stapje verder willen gaan zeker een must…vind ik

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App