Een Tancho is een Koi die velen weet te bekoren. De enkele stip op het hoofd refereert naar de Japanse vlag of de Tanchozuru – de Japanse kraanvogel met dezelfde rode stip op het hoofd. Een Grand Champion award echter zal ze niet pardoes veroveren, dat blijft toch voorbehouden aan de grote drie; de Kohaku, de Sanke en Showa.

 Dit is het hoogst haalbare voor een Tancho en een prestigieuze prijs.

Op de Holland Koi Show werd ook een Grand Champion B vergeven en die is voor de allerbeste Non-Gosanke in de show; dit jaar was ze voor de Tancho gekweekt door Torazo met maar liefst 90cm en ingebracht door Ma-Koi. Dit is het hoogst haalbare voor een Tancho en een prestigieuze prijs. Hieronder een video van deze ‘gespotte’ Koi

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kW-zaq8m6Xc]

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App