Ook al is Hattemerbroek – nabij Zwolle – nog geen Groningen, nuchter zijn de broers van Ma-Koi beslist aangelegd. Wie ze op de zondag van de prijsuitreiking had getroffen in Arcen echter, zou hebben beaamt dat zij dronken waren van hun overwinning, van blijdschap. Vele jaren spelen zij al mee; ze grepen er wel eens net naast of wonnen een andere mooie prijs, maar dit was hun weekend; het weekend van Ma-Koi.

We vonden ze desondanks bereid om even voor ons te gaan zitten – hard wegrennen was ook geen optie met zoveel bekers – en de microfoon onder hun neuzen te doen kietelen. Wat volgt is het winnaarsinterview met de heren van Hulst, hobbyisten, broers en trotse dealers van de Grand Champion op de Holland Koi Show 2014.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App