Nu de Holland Koi Show is afgelopen had ik aan Jan van Schaik gevraagd of ik hem mocht interviewen voor de KikaKataCup. Aangezien Jan dit geen probleem vond reed ik naar het Veenendaalse om daar door Jan vriendelijk ontvangen te worden met ………koffie en gebak.

7065_738854266151516_6321417944056890401_n

Jan, het liefst op de achtergrond, maar niet veilig voor de camera 😉

Engel: De meest prangende vraag  op dit moment is; hoeveel heeft de KikaKataCup actie deze keer opgeleverd. Jan: Deze 2014 editie heeft ongeveer € 12.500,- opgeleverd Het exacte bedrag is nog niet bekend. Reden is de collectebus van kika, deze is verzegeld opgestuurd naar kika en we krijgen met enkele weken bericht hoeveel daar in zat. Daarnaast heeft jouw eigen KoiQuestion de bekende armbandjes/sleutelhangers verkocht waarvan iedere Euro de helft naar KikaKata gaat. Ook dit bedrag is nog niet bekent!

eindbedrag

Officiële overhandiging van het KikaKata geld

Engel: In het begin leek het wel of het wat tegenliep met de veiling of was dit maar een momentopname. Jan: Klopt, sommige items liepen redelijk tot goed op de website, maar op andere items werd vaak heel slecht geboden. Toch heeft de veiling in totaal ruim € 2.000,- opgeleverd waar we heel blij mee zijn. Ook de veilingen op de HKS waren wisselend qua succes (lees opbrengsten). Engel: Dus als vervolgvraag kan ik wel stellen dat je tevreden bent. Jan:  Ja hoor, de hele organisatie is tevreden, we hebben vorig jaar overtroffen en dat was toch wel het primaire doel. Om toch weer te proberen in de 5 cijfers voor de komma uit te komen en dat is gelukt.

IMG_0097

Gerjan Romijn, de stille motor achter de KikaKataCup

Wat als een “grapje” begon 2 jaar geleden, is uitgegroeid tot een begrip

1e prijs Pascal

Wouter “De KikaKataBeer” rijkt Pascal de eerste prijs uit

Engel: Wij hebben zoals je weet sleutelhangers verkocht waar de helft van het geld bestemd is voor KikaKata. Terwijl de mensen dit kochten werd vaak de vraag gesteld of wij wisten of House of Kata volgend jaar weer een KikaKataCup gaat organiseren, kun jij daar al een tipje van de sluier over oplichten.
Jan:  Ai, moeilijke vraag. Om heel eerlijk te zijn…..  We weten het nog niet.  Misschien willen we wel met heel iets nieuws komen, maar het is moeilijk om iets concreet te bedenken wat dit kan overtreffen. En we kregen al veel signalen dat er in 2015 wel iets moet komen. Wat als een “grapje” begon 2 jaar geleden, is uitgegroeid tot een begrip. Dus we gaan er zeker voor zitten met Gerjan, Raymond, Wouter en ik om eens een avondje te brainstormen. Zeker de hele sfeer op de HKS en de hartverwarmende woorden aldaar, hebben ons best wel diep geraakt.

Engel: De Sumo worstelaars waren een groot succes, wie heeft uiteindelijk de wedstrijd gewonnen. Want ik kreeg een klein beetje het idee dat de scheidsrechter partijdig was.
Jan: Ik denk dat kika heeft gewonnen. Wij zagen al snel dat het worstelen veel publiek trok en ook vasthield. Dat hebben we gecombineerd met de veiling. En partijdigheid???  Ach, persoonlijk vind ik dat beiden grote teddy beren ontzettend hun best hebben gedaan om er iets van te maken. En de scheidsrechter heeft getracht enige balans in de wedstrijd te brengen, hahaha hoewel deze soms gemangeld werd door de beide Sumo-kemphanen

IMG_0037 Engel: De beertjes waren volgens mij een doorslaand succes, hoeveel zijn er daarvan verkocht.
Jan:  Ongeveer 90 stuks. Wij hadden er ruim 100. 2 jaar geleden hadden we er 50 en die waren nagenoeg uitverkocht op vrijdag.

Na deze woorden wil ik afscheid nemen van Jan, echter ik werd tegen gehouden met de vraag of ik nog iets wilde opschrijven.
Tja, natuurlijk wil ik dat, maar wat dan Jan?
Nou, dat is niet moeilijk hoor;  Naast de “primaire” sponsoren House Of Kata en Daruma Koi zijn er veel mensen die deze actie een warm hart hebben toegedragen in woord en daad.  Zonder volledig te zijn, bij deze een paar voorbeelden: De NVN:  voor het beschikbaar stellen van de kika stand en het faciliteren op de HKS,  de vrijwilligers van de NVN die toch vaak met de Kika collectebus rondgingen én de te veilen items gingen verzamelen bij de dealers.

En Engel; ook jullie van KoiQuestion met de blogs etc… En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te geven van mensen die zijn/haar steentje hebben bijgedragen om tot dit resultaat te komen. Die lijst zou erg lang worden en je vergeet dan altijd iemand. Daarom wil ik het hier even bij laten. Dus iedereen die ik vergeten ben………..zeer bedankt!!

Eigenlijk zijn alle KikaKataCup eigenaren prijswinnaars, toch?

Het is veel werk om dit te doen, maar je krijgt er wel positieve energie van. En dat is ook een belangrijk aspect in deze hobby, de saamhorigheid weten te versterken.Omdat ik hier niets aan toe te voegen heb, bedank ik Jan voor de koffie en zijn gebak en keer weer huiswaarts, naar het mooie IJmuiden. Hierna de Koi welke een prijs hebben gewonnen van de KikaKataCup Grow out. Eigenlijk zijn alle KikaKataCup eigenaren prijswinnaars, toch?

32 winnaar Pascal

Eerste prijs winnaar; Pascal

77 winnaar Mascha

Tweede prijs winnaar; Mascha

 

67 winnaar Maurice

Derde prijs winnaar; Maurice

Uiteraard namens het “team KoiQuestion” van harte gefeliciteerd met deze overwinning aan alle winnaars.

Comments are closed.