De titel is niet helemaal waar. Alhoewel de Koi werd aangekocht door de jongens van Makoi bij de kweker Miyaishi, is de Kohaku zelf een product van een kruisbestuiving tussen een Sakai Fish Farm en Takeda bloedlijn. De historie van deze combinatie en hoe deze bij Miyaishi terecht komt is nog onduidelijk, doch wat wel duidelijk is, is dat zij een glansrol vervulde op de Holland Koi Show 2014.

De zes jaren jonge Koi verkeert in haar zesde levensjaar en werd door de broers aangekocht in 2011 als yonsai. Toen was zij 75cm. Nu; drie jaren later meet zij rond de 90 centimeter mag zij zich kronen tot de allermooiste. Binnenkort het winnaars-interview met het duo Richard en Matthijs van Hulst

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App