Pannenkoek? Ja pannenkoek! Wat moet KoiQuestion met een blog over pannenkoeken. Is het een nieuw soort voedermiddel voor de Koi om ze uit te laten groeien tot jumbo champignons? Of is het een nieuwe rage uit Japan om sushi mee te maken?
Niets van dit alles, deze blog draag ik aan de ultieme pannenkoeken bakker, Engel Kromhout van der Meer aka mister pancake.

Het gist was 1 van de geheime ingrediënten van deze voormalige koekbakker

Normaal wanneer ik aanwezig ben tijdens de shows zorg ik voor het eten maar de eerste dag nam Engel dit op zich. Hij was al weken in voorbereiding en we hadden dagelijks contact betreffende de voorzieningen en ingrediënten. En toen was het zover, donderdag middag een uur of 16 uur was hij daar…  Met in zijn hand een grote kom ( lees; bekken ) een eveneens grote garde, meel, olie ( lees; arachide-olie) Voor details raadpleeg Google, ik was na de eerste zin al afgehaakt.  Dan nog gist, een scheutje melk, water en kardemom.
Engel aan de kook
Ook zijn goede zin had hij meegebracht uit IJmuiden dus het feest kon beginnen. Aangezien we met een grote club aan de eet tafel zouden zitten ging hij op tijd aan de slag. Want tja, Tiebo zou op tijd ‘thuis’ zijn…..
Allereerst namen we een likeurtje en een slok whisky alvorens Engel zou starten en ik hem geestelijk zou bijstaan. Daar begon hij met het klaar maken van het beslag met bij elk ingrediënt een verhaal. Het gist was 1 van de geheime ingrediënten van deze voormalig koekbakker. Terwijl het gist ging ehm… gisten, deden we een drankje en dansje en vervolgde Bengel zijn uiterst belangrijke taak.
Tot het moment… Het werd stil… Hij liep in het rond en keek in de kasten. 2 puppy ogen in een rood koppie keken mij aan….
“Zout! “
“Zout?”
 “Ja zout!!”
Of terwijl Zout met hoofdletter Z! Oeps nee dat was er niet. Dus op naar Venlo om zout te halen terwijl Engel op mijn kinderen paste en stil hield met snoep en tv. Natuurlijk nam ik het er ondertussen van om uitgebreid boodschappen te doen zonder kinderen. En ja hoor bij thuiskomst het glunderende snoetje van Engel toen hij het zout zag en 2 hypere kids van de suiker voor de tv. Mijn oudste kwam mij zelfs even informeren dat Engel toch echt wel de baas was en ik niet.

deze was inmiddels zo hongerig dat hij aan de tafelpoten zat te knabbelen

Een paar uur later (……!!!) Toen Tiebo en zijn top team arriveerde lagen er al een aantal geurende exemplaren klaar. Ze werden met veel souplesse en kundigheid gebakken. De eerste was voor Boaz, deze was inmiddels zo hongerig dat hij aan de tafelpoten zat te knabbelen. Daarna mochten wij….!
Het was een onvergetelijk maal
Subliem! Echt onwijs lekker die pannenkoeken van Engel. Dat we de volgende dag allemaal in de diarree waren deed er niet toe, we aten die ochtend bij het ontbijt gewoon vrolijk verder. Dankjewel Engel voor dit ontzettende lekkere maal! Het recept mogen we helaas niet prijs geven op straffe van de dood…

Over Marion Musch

Marion is de wederhelft - en muze - van Tiebo en laat niet alleen hem, maar ook de rest van het team onbezorgd kennis delen door als office manager 'de filters te spoelen'. Ze schrijft kleurrijke columns, is zorgzaam, meestal lief en altijd stralend. Ook is zij de beheerder van de facebook pagina 'Womens Koi World'.

Reacties

5 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App