Superdik beni, superscherp kiwa, een superbrede body en superwit Shiroji; het zijn de ingrediënten die deze Kohaku simpelweg super en daarmee de Supreme Champion maken van de Holland Koi Show 2014.

De kweker is Dainichi en de vis is al meerdere jaren in het bezit van Makoi. Deze tweekleurige beul heeft vriend en vijand weten te verbazen met diens ontwikkeling sindsdien. De bloedlijn heet X-junior en dit is ook de oudste generatie nakomelingen waardoor er nog weinig inzicht was in wat men nu mag verwachten van een Koi als deze.

Zij brachten zonder twijfel de allerbeste Koi in

Later een uitgebreid interview met de broers van Hulst uit Hattemerbroek. Zij brachten zonder twijfel de allerbeste Koi in op de 22e editie van de Holland Koi Show 2014, maar deze Supreme is wel de krachtpatser, de beul en door mijzelf aanvankelijk getipt als Grand Champion.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App