2015-08_HKS_Sfeerimpressie_1

Het blijft toch een beetje de show waar je naar toe leeft zo een seizoen; de Holland Koi Show 2014. En of het nu wel of niet een overweldigende ervaring wordt, de voorpret is al smullen. Als KoiQuestion hebben we dit jaar ook de entree en het doe-plein onder onze hoede genomen en dus was het een drukke dag in het Limburgse.

Door de blauwe netten die er overheen zaten leken alle Kohaku ook op Asagi

Dat wil niet zeggen dat we geen tijd meer hebben gemaakt om te kijken welke vissen er in de show gebracht zijn. Snel hebben we wat kiekjes gemaakt van de kanshebbers. Door de blauwe netten die er overheen zaten leken alle Kohaku ook op Asagi, maar stiekem tilden we her en der een even een stukje net op, tot dat we op de vingers werden getikt door een kordate vrijwilliger…

2015-08_HKS_Potential_GC_3

 

Deze Maruten Kohaku sprak erg aan door diens lichaamsbouw. Of de huidkwaliteit ook het oog van de jury bekoort moet morgen blijken.

2015-08_HKS_Potential_GC_4

 

Een leuke Kohaku om te zien was deze; een typisch maskertje maskeert de wellicht iets tekort komende lichaamsbouw om echt imposant te zijn.

2015-08_HKS_Potential_GC_5

 

Tja, en dan dit vat. Waar gewoon vier Kohaku van de hoogste allure in vertoeven. Geflankeerd door een Tancho Kohaku die ik ook zelden van deze kwaliteit zag. Van dit vat wordt je als liefhebber best eng. Wauw he. Je ziet al wel dat het haast wel een Kohaku moet zijn die er met de prijs aan de haal zal gaan. Het zou wel eens het weekend van Ma-Koi kunnen worden. Ik tip een Kohaku op bovenstaande foto waar we ook al eens eerder een blog over schreven…

2015-08_HKS_Potential_GC_6

 

Naast deze Koi was ook de Euregio Grand Champion van Floors Koi Shop weer van de partij. De foto’s zijn misschien teasers, maar je moet ook gewoon lekker langskomen want deze Koi zijn het zonder meer waard en anders wel het doe-plein of een van de andere 200 stands en vissen 😛

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App